Renault Kadjar ar putea rămâne doar cu motoare pe benzină din 2020: francezii intenționează să renunțe la versiunile diesel

de Daniel Popescu
Vineri, 07.06.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Renault intenționează să elimine în 2020 versiunile diesel ale SUV-ului Kadjar, care ar urma astfel să fie disponibil doar motorul pe benzină de 1.3 litri, potrivit unor informații neoficiale din presa franceză.

Renault Kadjar a primit un facelift discret în toamna anului trecut, iar din luna ianuarie poate fi achiziționat și de pe piața din România.

SUV-ul compact este disponibil inclusiv în două versiuni diesel: Blue dCi de 1.5 litri și 116 CP și Blue dCi de 1.7 litri și 150 CP.

Cu toate acestea, Renault intenționează să renunțe la ambele versiuni diesel ale lui Kadjar începând din 2020. Informația a fost dezvăluită de o serie de surse citate de publicația Caradisiac, care nu are încă o explicație oficială din partea constructorului francez.

Interesant este că, în cazul în care informațiile se vor confirma, Renault Kadjar nu va mai putea fi achiziționat cu sistem de tracțiune integrală, întrucât acesta este disponibil în prezent doar împreună cu motorul diesel Blue dCi de 1.7 litri și 150 de cai putere.

Într-o astfel de situație, Kadjar ar urma să rămână în gama Renault doar cu motorul pe benzină TCe de 1.33 litri dezvoltat în parteneriat cu Nissan și Daimler, disponibil în versiuni de 140 CP și 159 CP.

În România, Kadjar a înregistrat 202 unități înmatriculate în primele patru luni anului, potrivit datelor oficiale furnizate de DRPCIV.

Sursa citată susține că Renault va lua o măsură similară și în cazul modelelor Scenic și Grand Scenic, care nu se comercializează pe piața din România.

În același timp, merită menționat că Renault Koleos a primit în această săptămână un facelift care include două motoare diesel noi: unitatea de 1.7 litri și 150 CP și un motor de 2.0 litri și 190 CP

Via Caradisiac

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru