Renault va construi o fabrică în Algeria

de Sebastian Toma
Marti, 18.12.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Renault a semnat un acord pentru construcţia unei fabrici în Algeria. Această uzină va produce modelul Renault Symbol, unităţile rezultate fiind destinate pieţei interne.

Renault va deschide o fabrică în Algeria, care va produce modelul Renault Symbol. Fabrica se va concentra pe producţia modelelor pentru piaţa internă, dar un procent din cota de producţie ar putea ajunge şi la export, respectivele unităţi urmând să ajungă pe pieţele emergente. Parteneriatul dintre Renault şi statul Algerian a fost semnat de Francois Hollande, Preşedintele Franţei, alături de reprezentanţii guvernului Algerian. Uzina este construită în oraşul Oran şi are acces la portul cu acelaşi nume, legat de Marea Mediterană.

Noua fabrică Renault este cea de-a doua fabrică Renault din regiunea Magreb, care include ţările Tuninsia, Algeria, Maroc, Egipt şi părţi din Libia şi Mauritania. Prima fabrică Renault pe acest continent se află în Tanger, în Maroc, un alt oraş-port, fiind foarte apropiat de Europa, ceea ce le oferă francezilor un avantaj logistic serios. Graţie portului din Tanger, uzina Renault din Maroc poate exporta automobile în Uniunea Europeană în câteva ore, totul pe calea transporturilor maritime.

Producţia la fabrica Renault din Algeria va debuta în anul 2014 şi va avea o cotă de 25.000 unităţi pe an. În timp, cadenţa va atinge 75.000 de unităţi pe an. Până la deschiderea acestei uzine, Renault va produce modelul Symbol la fabrica din Mioveni, alături de Dacia Logan, fratele său de platformă.

"Renault va continua comercializarea actualului Symbol în România până la finalul acestei generaţii, iar ulterior vom opri vânzarea acestui model. Singurele ţări în care va fi comercializată noua generaţie a lui Symbol vor fi Turcia şi Algeria, care sunt foarte importante pentru modelul Renault", a afirmat Thomas Dubruel, directorul comercial al mărcii Dacia.

Via AutomotiveNews (înreg.)

Comentarii (2)

  • Pacat ca nu-l vinde si in alte tari pentru ca sunt convins ca s-ar vinde mult mai bine sub sigla Renault decat Dacia plus ca partea frontala e mult mai reusita la modelul cu sigla renault
    4 9
  • Salut. Am o nelamurire : in clipul de prezentare apar butoanele pt. geamuri pe consola si apoi pe usi . Intrebare : O sa poti deschide geamurile fata din doua locuri diferite? Sau cele de pe consola o sa fie pt. geamurile spate ( ca sa poate soferul sa le deschida) iar pt cei care ocupa locurile din spate o sa fie tot pe usi?http://www.youtube.com/watch?v=5Vwi7FxwoTs
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru