Renault va lansa un serviciu de car-sharing în Paris: flotă de până la 2000 de mașini electrice începând din septembrie

de Daniel Popescu
Miercuri, 04.07.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Renault va lansa în luna septembrie un serviciu de car-sharing în Paris cu o flotă de mașini electrice Zoe, Twizy, Kangoo Z.E și Master Z.E.

Serviciile de car-sharing reprezintă noua preocupare a constructorilor auto, iar ultimul înscris pe listă este Renault.

Producătorul francez a anunțat miercuri lansarea unui serviciu de car-sharing în Paris începând din luna septembrie, iar acesta va beneficia de o flotă compusă doar din mașini electrice.

Cea mai populară dintre ele va fi Renault Zoe, însă clienții vor avea la dispoziție și cvadricicluri Renault Twizy și vehicule utilitare de persoane Renault Kangoo ZE și Renault Master ZE. Mașinile vor putea fi utilizate 24 de ore din 24 ore și vor putea fi lăsate oriunde în interiorul orașului și în anumite zone aflate la periferia capitalei Franței.

Renault nu a menționat cât de mare va fi flota inițială, însă a precizat că aceasta va ajunge la 2000 de mașini electrice până la finalul anului 2019.

Informațiile vin în aceeași zi în care rivalii de la Grupul PSA Peugeot-Citroen au anunțat că vor lansa de asemenea un serviciu de car-sharing în Paris până la finalul acestui an.

Cunoscut sub numele Free2Move, serviciul va beneficia de asemenea de mașini electrice furnizate de Citroen și Peugeot, iar în primă fază flota va fi de 500 de unități.

Tot miercuri, Volvo a anunțat că pregătește lansarea unui serviciu de car-sharing în Suedia și Statele Unite începând din primăvara anului 2019 sub noul brand de mobilitate M.

Via Renault

Comentarii (4)

  • SIMPLE MINDS
    Singurul beneficiu al acestei stiri este reprezentat de ponderea tot mai mare de motoare diesel in estul Europei.Merci beaucoup Paris!
    3 0
  • Rudolf D.
    Ma da urata mai e masina aista din poza, trazni-o-ar.
    0 4
  • Cata dreptate ai mai Dolphy! In Bavaria se fac masini frumoase.
    3 1
  • Nu stiu cat de frumoase sunt masinile bavareze sau de oriunde (de gustibus non est disputandum), insa este foarte clar pentru oricine ca masina din poza este incredibil de urata. Designerii au vrut sa faca ceva deosebit cu tot dinadinsul. Le-a iesit.
    Dolphi vine de la Adolf nu de la Rudolf. Cel putin pentru popoarele nordice.
    0 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru