Reorganizare în gama Citroen: SUV-ul C4 Cactus nu va primi o nouă generație

de Cornel Șocariciu
Luni, 24.06.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Citroen C4 Cactus nu va mai primi o generație nouă. Conform oficialilor, SUV-ul va fi înlocuit cu un model de clasă compactă care va păstra denumirea C4.

În ultimii ani, Citroen a avut o strategie destul de confuză în privința gamei de modele. Din portofoliul francezilor au tot dispărut modele care în trecut reușeau să stârnească admirația fanilor, iar locul acestora a fost luat de vehicule gândite pentru actualele cerințe din piață.

Hatchback-ul C4 este unul dintre modelele care a făcut carieră în portofoliul Citroen și care a dispărut complet la începutul anului trecut. Dar producătorul francez se pregătește să readucă în gamă denumirea "simplă" C4.

Conform unor declarații făcute de Xavier Peugeot, șeful departamentului de produs din cadrul Citroen, actualul SUV C4 Catus nu va primi o nouă generație.

"C4 Cactus va fi înlocuit de viitorul nostru model de segment C. Acesta reprezintă sfârșitul lui Cactus", a declarat Xavier Peugeot.

Oficialul constructorului francez spune că locul acestuia ar urma să fie luat de un model de clasă compactă (cel mai probabil un hatchback) pe care fanii îl vor identifica sub numele de C4.

Viitorul Citroen C4 va fi prezentat cel târziu în prima parte a anului 2021, iar francezii pregătesc un design îndrăzneț care să scoată în evidență atuurile noului model.

Via | TopGear

Comentarii (4)

  • ce decizii haotice. Nu cred sa existe producator mai confuz ca Citroen. Constant scot din gama anumite modele, le inlocuiesc cu altceva, apoi le anuleaza complet, revin la ideea initiala si etc. Iti iei ceva de la Citroen si nu stii daca nu cumva maine nu va fi scos total din productie. (ex: C5, C6, C-Cross, C2, C1, iar acum C4 cactus).
    6 6
  • Pai era de asteptat ! Nici ei nu mai stiau daca C4 Cactus era SUV sau Hatch, cand l-au scos au spus ca e SUV si la facelift/relansare au spus ca e Hatchback !! Toata lumea i-a avertizat ca acesta va fi canibalizat de cand a aparut C3 Aircross care arata aproape identic si are aprox. aceleasi dimensiuni , ba chiar arata umpic mai masiv din cauza inaltimii mai mari si ce sa vezi.. e si ceva mai ieftin. C4 Cactus a fost sortit disparitiei inca de la lansarea acestuia. Da, decizii haotice si confuze par sa fie in ultimii ani din partea Citroen dar la ce sa te astepti cand pe Product Manager il cheama Peugeot !
    6 8
  • @pipo
    Intotdeauna ma amuz la comentarii romanesti.
    Cand ma uit la ce management e prin firmele romanesti atat de stat cat si private.......
    Pleaca managementul strain, vine ala romanesc de valoare si cade in cap compania..:DDD
    Si ma intreb daca suntem asa de buni si atotstiutori cum dreaq ca la noi totul e pe dos?
    Ai fost in birou cu sefu de la Citroen cand au luat ei decizia?
    Stii tu in baza a ce s-a facut asa?
    De pe margine e usor sa strigi de ce nu a dat X gol. Cand esti in locul lui X pe teren.....lucrurile stau altfel.
    3 2
  • Judecatorul
    era si normal ca citroen c4 cactus suv nu va primi o noua generatie probabil sa zicem daca actualul Citroen C4 Cactus suv cu forme de hatchback a primit un Updates[actualizari de desings] anul trecut 2018 probabil generatia noua nu cred ca o va mai primi unda verde din partea celor de la Citroen iar modelul curent Citroen C4 Cactus reproiectat 2018 posibil spre sfarsitul anului viitor 2020 sau inceputul anului 2021 va imbatrani si va iesi la pensionare fiindca atunci va sosi si cea de-a treia generatie Citroen C4 hatchback poate si sedan c4 al treilea iar despre citroen c5 generatia noua va sosi toamna urmatoare 2020 ca model 2021 Logic! :)
    2 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru