Rival de temut pentru Renault Megane RS și Seat Leon Cupra? Peugeot 308 GTI facelift ar putea avea un motor de 1.6 litri și 290 de cai putere

de Daniel Popescu
Vineri, 07.04.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Peugeot 308 GTI facelift va primi câteva modificări stilistice, iar propulsorul THP pe benzină de 1.6 litri ar putea câștiga 20 de cai putere pentru a ajunge la 290 CP.

Clasa compactă a versiunilor sportive ale unor modele consacrate se anunță una competitivă în 2017, iar câștigătorul este dificil de anticipat.

Ultimul înscris pe listă este Peugeot 308 GTI facelift, care va beneficia de câteva schimbări de design ale barei frontale de protecție, dar și de modificări la semnătura blocurilor optice față. În plus, sportiva ar putea primi jante speciale și o paletă mai largă de opțiuni pentru culori.

Cele mai interesante noutăți se anunță însă sub capotă. Potrivit unor informații dezvăluite de publicația franceză La Revue Automobile, Peugeot 308 GTI facelift va utiliza în continuare un motor THP pe benzină de 1.6 litri, însă puterea acestuia va crește de la 270 de cai putere la 290 de cai putere. În schimb, masa totală ar urma să rămână la 1.205 kilograme, iar accelerația 0-100 km/h ar trebui să se realizeze în cel mult 6 secunde.

Urmareste Automarket
Cu aceste potențiale performanțe, 308 GTI facelift se va apropia semnificativ de alți concurenți de pe piață.
Renault Megane RS, dezvăluit deja într-un teaser, ar putea ajunge la 300 de cai putere, în timp ce Seat Leon Cupra va fi disponibil cu tracţiune integrală, iar motorul va fi îmbunătăţit suplimentar pentru a genera de asemenea circa 300 CP. În acest context, Ford Focus RS va avea adversari redutabili în segment.

Lansarea noului Peugeot 308 GTI facelift ar putea avea loc în cursul lunii iunie.

Via La Revue Automobile

Comentarii (7)

  • nu stiu ce sa mai cred de treaba asta cu downsizing...1.6 si 290cp. ok exista motoarele de F1 dar e o diferenta majora de pret intre ele.
    v as da sa ascultati mai intai urletului unui 2.5- 3l turbo si apoi acest 1.6. sunt tare curios care o sa va placa mai mult. si mai e si cuplul, care nu prea mai ai de unde sa l scoti in special la turatii mici pe motoarele astea rahitice
    9 6
  • andrei
    asta e problema ta? problema e ca 300cp cu tractiune fata sunt un non-sense. ori pui integrala, ori nu ai ce face cu atatia cai.
    8 6
  • andrei
    Pe hartie e un rival de temut. Realitatea, ca la orice Peugeot, vine cu un dus rece.
    @andrei de ce sa pui integrala ? Pui propulsie.
    4 3
  • Intre timp vw r 310 cp e lider ,bate ford focus .
    3 7
  • laurentiu 29
    @MrUnivers.......unde-l bate ? la fund? :-))

    https://www.youtube.com/watch?v=US63FbxydQ4
    0 0
  • Esti cam dezinformat ,intre timo a mai aparut un R, mai citeste ,ce ai aratat tu e istorie. Sa auzim de bine!
    0 0
  • Tc1900
    un 1.6 turbo il va bate pe un 2.0 turbo doar la cartoon network.

    poate imprumuta un 2.0 turbo de la fratii opel
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru