Rival pentru Lamborghini Urus: Lexus pregătește un SUV de 670 CP bazat pe conceptul LF-1 Limitless

de Cornel Șocariciu
Luni, 26.11.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
La începutul anului, Lexus a prezentat conceptul LF-1 Limitless. Conform unor surse apropiate companiei, niponii vor lansa în 2021 o versiune de serie gata să concureze cu Lamborghini Urus. Varianta de producție a SUV-ului nipon va oferi 670 CP.

Lexus a prezentat conceptul LF-1 Limitless (foto) în cadrul Salonului Auto de la Detroit, eveniment care s-a desfășurat în luna ianuarie a acestui an. Reprezentanții producătorului nipon au declarat atunci că prototipul anunță o nouă linie de design pe care o vom vedea implementată pe viitoarele SUV-uri de serie.

Cu toate acestea, au existat zvonuri care spuneau că LF-1 Limitless ar putea sta și la baza unui nou vârf de gamă în segmentul SUV. Acum, voci apropiate companiei vin cu noi informații despre varianta de serie a lui LF-1 Limitless.

Modelul va ajunge pe linia de asamblare în 2021 și va concura cu Lamborghini Urus. Japonezii pregătesc două versiuni de motorizare. Prima dintre acestea va miza pe un sistem hibrid format dintr-un motor V6 de 3.5 litri și două unități electrice. În total, sistemul de propulsie va oferi peste 420 de cai putere.

Cea de-a doua variantă pregătită de Lexus ar urma să mizeze pe un motor V8 biturbo de 4.0 litri capabil să producă peste 670 de cai putere, cu 20 CP mai mult comparativ cu resursele oferite în prezent de Urus.

În urmă cu câteva luni, Lexus a înregistrat numele LQ, iar presa internațională speculează că acesta ar putea fi utilizat pentru versiunea de serie a conceptului LF-1 Limitless.

Via | Motor1

Comentarii (4)

  • Balzac
    Indrazneata intentie...dar sa nu uitam c-a fost si un LF -A...deci....de ce nu?
    13 1
  • Dupa ce am vazut (parca pe Carwow) un test /liniuta intre Tesla X si Urus plus inca vreo 2 modele , ma uit cu "alti ochi" la Urus sau eventuale modele competitoare. TESLA X a facut "un mare pipi" pe URUS in acel test, e cel mai rapid SUV la acest moment cred, deci cred ca ar trebui inclus in orice comparatie intre SUV-uri supersportive.
    6 6
  • @pipo- Singurul mod in care poti sa compari Tesla cu Urus este viteza. Orice SUV electric cu niste bateri decente ca marime poate da batai de cap oricarei masini cu motor clasic datorita cuplului maxim instantaneu si constant. Sa imi spui cat o sa coste un Urus in 10 ani si cat o Tesla? Daca cineva ti-ar oferi cadou un Urus sau o Tesla, pe care ai lua-o? Niciodata o liniuta intre o electrica si un acu motor cu ardere interna nu va fi corecta.
    6 3
  • Marketing_Tesla
    Pe langa faptul ca acea liniuta este sub semn de intrebare, dat fiind faptul ca carwow uneori mai minte (liniuta cu E63 AMG S vs M5 F90 in care chipurile F90 pierde), Tesla isi arata cifrele doar la 0-100 cu conditia ca bateria e incarcata bine. Dupa 3-4 start-uri de pe loc, pe langa faptu ca se descarca bateria, calculatoarele ei mai limiteaza puterea din cauza supraincalzirii bateriei. Deci performanta TESLA dureaza 3-5 starturi, si asta cat timp bateria e incarcata full.
    5 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru