Rivian deschide pre-comenzile pentru pick-up-ul R1T și SUV-ul R1S: livrările încep în vara anului viitor

de Paul Cosma
Joi, 12.11.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Rivian a deschis lista de pre-comenzi pentru cele două modele electrice ale sale, pick-up-ul R1T și SUV-ul R1S, iar livrările sunt programate să înceapă în iunie, respectiv august 2021.

Rivian R1T, un pick-up electric dezvoltat de un start-up din SUA, a fost prezentat la sfârșitul anului 2018, cu promisiunea că va intra pe linia de asamblare în 2020, iar europenii îl vor primi în 2021. 

Potrivit informațiilor din presa americană, constructorul a început în septembrie producția primelor prototipuri de pre-serie ale lui R1T într-o fabrică ce a fost deținută în trecut de Chrysler și Mitsubishi.

Rivian a deschis acum lista de pre-comenzi pentru pick-up-ul său electric, dar și pentru un alt vehicul electric: SUV-ul R1S. Producătorul american susține că livrările vor începe în iunie, respectiv august 2021.

Prețurile de pornire vor fi de 75.000 de dolari pentru R1T și 77.500 de dolari pentru R1S. 

Rivian R1T mizează pe o platformă specială care a permis integrarea a patru motoare electrice. Puterea totală a sistemului electric va fi de 765 CP și 1.120 Nm.

În primă fază, americanii vor veni cu două pachete de acumulatori. Varianta de bază va avea 135 kWh și promite o autonomie de peste 480 de kilometri, iar vârful de gamă va miza pe un acumultor cu capacitatea de 180 kWh (autonomie de peste 640 de kilometri).  

Via Reuters

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru