Americanii de la Rivian amână livrările R1T: primele pick-up-uri electrice vor ajunge la clienți în 2021

de Paul Cosma
Miercuri, 08.04.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
R1T, pick-up-ul electric lansat de constructorul american Rivian, va ajunge la clienți începând din 2021, după ce primele livrări programate pentru anul acesta au fost amânate din cauza închiderii fabricii pe fondul crizei COVID-19.

Rivian R1T, un pick-up electric dezvoltat de un start-up din SUA, a fost prezentat la sfârșitul anului 2018, cu promisiunea că va intra pe linia de asamblare în 2020, iar europenii îl vor primi în 2021. 

Criza COVID-19 a dat însă peste cap planurile americanilor, care au fost nevoiți să închidă temporar fabrica începând din data de 20 martie. Jurnaliștii americani susțin că, astfel, livrările pick-up-ului electric vor fi amânate pentru începutul anului viitor.

Rivian nu a comentat informațiile apărute în presa locală, spunând doar că va lua toate măsurile pentru ca activitatea să fie afectată cât mai puțin de această criză.

Rivian R1T mizează pe o platformă specială care a permis integrarea a patru motoare electrice. Puterea totală a sistemului electrc va fi de 765 CP și 1.120 Nm. În primă fază, americanii vor veni cu două pachete de acumulatori. Varianta de bază va avea 135 kWh și promite o autonomie de peste 480 de kilometri, iar vârful de gamă va miza pe un acumultor cu capacitatea de 180 kWh (autonomie de peste 640 de kilometri). 

Via Electrek

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru