Rolls-Royce lansează macheta SUV-ului Cullinan la scara 1:8: producția unui exemplar are loc în 450 de ore

de Cornel Șocariciu
Vineri, 22.05.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Rolls-Royce a lansat macheta SUV-ului Cullinan la scara 1:8. Produsul este fabricat din peste 1.000 de piese, iar pentru realizarea acestuia sunt necesare 450 de ore.

În 2019, Rolls-Royce a comercializat 5.152 de mașini, un record pentru producătorul britanic. Iar această valoare a fost atinsă mulțumită SUV-ului Cullinan.

Acum, producătorul britanic lansează macheta lui Cullinan la scara 1:8. Oficialii Rolls-Royce nu au anunțat nici prețul și nici câte exemplare vor fi produse, însă au menționat că fiecare machetă auto este fabricată din peste 1.000 de piese.

În același timp, britanicii spun că fiecare Cullinan la scara 1:8 este produs manual, iar procesul durează 450 de ore.

Farurile sunt funcționale, pragurile machetei sunt iluminate, iar la interior, tapițeria a fost brodată în stilul Rolls-Royce. Tot la interior, britanicii au pregătit și detalii din lemn.

Așa cum era de așteptat, sub capotă se află replica motorul V12 de 6.75 litri. Oficialii Rolls-Royce au menționat că paleta de culori include circa 40.000 de nuanțe, însă clienții pot cere și alte culori în cazul în care acestea nu se află în ofertă.

Comentarii (7)

  • Va fi un hit, macheta fiind chiar mai ieftină ca un Sandero Stepway low-cost -- deci maxim 10.000 € cred. :-)
    Concluzie: nu toată lumea e crizată, ba unora le pleznesc seifurile-conturile după ce i-au izolat pe normaloși ca să-i îndatoreze și mai abitir.
    Cu camătă, normal.
    22 3
  • O lista cu optionale nu publicati?

    M-ar fi interesat in mod deosebit daca presurile din cauciuc sunt normale sau de tip tavita.
    15 2
  • o sa fie si-o varianta plug-in hybrid?
    10 2
  • Niggapls
    @Kiro Ce te face sa crezi ca va fi asa se ieftina?? Eu estimez un 15-25k pentru ea. Nu uita ca un ceas de bord obisnuit e 4k.
    7 2
  • Catalin
    Pretul pentru unii poate este maruntis, iar pentru altii un vis frumos...
    al unei masini reale si nu al acestei machete ce costa de la 15.000 euro plus taxe, adica undeva de la 18.000 euro.

    https://piataauto.md/Stiri/2020/05/VIDEO-Rolls-Royce-ul-care-incepe-de-la-15000-euro-un-Cullinan-cu-telecomanda/
    ''Şi asta e preţ de start — dacă se va dori includerea unor chestii foarte specifice, preţul are toate şansele să treacă mult de cifra asta.''
    6 2
  • Nu făceam estimări -- încercam doar să construiesc o poantă, nu să dau vreun pont. :-)
    Altfel mă puneam pe analize serioase ale surselor bănetului pentru Cullinan-uri mici sau mari... și îmi stricam ziua, ca un sărăntoc invidios ce mi-s. :-P.
    8 0
  • Catalin
    @Kirotractor, am priceput poanta, cat despre pont, poate pentru cei din alte tari si alt film, care detin masina si vor si macheta acesteia :)
    Am inteles si apreciez poantele de calitate, va citesc comentariile cu placere.
    P.S. Majoritatea comentatorilor care aveau ceva amuzant, util sau concret de spus, s-au retras de mult de pe acest site.

    Am gasit acel articol si am zis ca nu dauneaza nimanui cateva precizari. Cine vrea citeste, cine nu trece mai departe. De manute rosii nici ca-mi pasa, asa cum stiu sigur ca nu as cheltui atat banet pe o macheta :)
    4 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru