Rolls-Royce va lansa o versiune coupe a modelului Ghost

de Dragoș Băltățeanu
Miercuri, 01.08.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Rolls-Royce va produce o variantă coupe a celui mai mic model din gama sa. Este vorba de Ghost Coupe, probabil cel mai rapid Rolls de până acum.

Conform ziariştuilor de la Autocar, Rolls-Royce a intrat în ultima fază de testare a viitoului model Ghost Coupe. Este vorba de un Rolls performant ce va folosi platforma tehnică a actualului model Ghost, dar cu o caroserie coupe. Ziarişti britanici spun că va fi cel mai rapid Rolls ce va purta celebra statuetă Spirit of Ecstasy. Rolls-Royce răspunde astfel producătorilor de automobile de lux ca Bentley sau Aston Martin ce au lansat modele din ce în ce mai puternice. 

Viitorul model coupe va fi propulsat de o versiune a motorului V12 turbo de 6.6 litri ce este folosit în prezent de modelul Rolls-Royce Ghost. Însă puterea va fi mărit de la cei 530 CP actuali undeva până la 600 CP. Cifra cuplului motor va creşte şi ea corespunzător, toată puterea fiind transmisă roţilor din spate prin intermediul unei cutii de viteze automate ZF cu opt trepte.

Noul model va avea şi modificări orientate către o tentă uşor sportivă. Frânele, anvelopele şi suspensia vor fi principalele elemente vizate.

Imaginea generală însă nu va fi supersport, Rolls-Royce fiind o marcă de lux renumită pentru rafinamentul modelelor sale. Viteza maximă a noului model va fi limitată electronic la 250 km/oră, dar acceleraţia de la 0 la 100 km/oră va fi semnificativ mai bună decât cea a deja rapid-ului Ghost. Va fi un un Rolls mai agil datorită suspensiei mai ferme, greutăţii reduse şi suspensiei coborâte cu 10 mm.

Esential 600 CP va fi puterea viitorului model Rolls-Royce Ghost Coupe.
Ghost Coupe va fi mai scurt decât actualul Ghost, iar plafonul va fi coborât cu 60-70 mm faţă de versiunea sedan. Greutatea totală a Rolls-ului Coupe ar trebui să fie undeva în jur de 2.300 kg. 

Nu se ştie încă ce nume va purta noul model. Este însă sigur că nu va purta denumirile Corniche sau Camargue. Prima dintre ele a fost folosită doar pentru modele Rolls decapotabile, iar cea de-a doua a fost folosită pentru coupe Rolls desenat de Pininfarina în anii 70 ce nu a avut succes.

Lista din care numele ar putea fi ales mai conţine denumiri ca: Dawn, Wraith, Cloud, Shadow şi Spirit. 

Rolls-Royce Coupe va fi una din vedetele Salonului Auto de la Geneva de anul viitor şi va intra în producţie la Goodwood în vara lui 2013. 

Via Autocar

Comentarii (4)

  • Rafinat model Ghost-ul, imi place mai mult decat Phantom, care parca e prea opulent, dar "micutul" Ghost este exact ce trebuie in aceasta clasa, o clasa in care luxul, calitatea si prestigiul sunt la un nivel pe care majoritatea nu l-au avut niciodata. Binenteles ca fiind un seria 7 pe dedesubt, modificat, trebuie sa fie complet nefiabil, trebuie doar sa intrebati la reprezentanta la service.
    11 2
  • @dan_grc
    E posibil sa te inseli, daca vizitezi toate service-urile din tara (eventual ceri acceptul sa si dormi in ele cateva nopti ca sa iei bine seama) nu o sa vezi prea multe Rolls-uri, poate nici macar unul. Asadar, nu exista in service, sunt fiabile (de exemplu, in service-urile din zona Videle-Rosiori, nu sunt Rolls-uri, nu stiu cum e mai incolo, spre Caracal).

    Deoarece eu chiar vreau sa ma conving pe propria piele daca sunt sau nu fiabile, voi inchiria un Rolls pt o ora, sau daca e prea scump, macar pt 30 minute, special pentru a-i testa fiabilitatea.

    Oricum, astia de la RR sunt niste hoti: intentia lor este ca prin parteneriatul BMW-Toyota sa fure tehnologia hibrid de la Prius, iar apoi vor sa scoata si ei in sfarsit un concurent pentru Lexus 600h.
    ;)
    10 3
  • Suedezu
    Am spus beak...aa pardon break?Vroiam sa spun bek.
    2 5
  • kumite
    You made my day,guys!
    8 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru