România ar putea inaugura circa 90 de kilometri de autostradă în 2020: aproape toate loturile fac parte din autostrada A3

de Daniel Popescu, Foto: Dreamstime.com
Luni, 06.01.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
România ar putea finaliza în acest an aproximativ 90 de kilometri de autostradă, care fac parte în special din autostrada A3, dar și din autostrada A10.

România are în prezent circa 830 de kilometri de autostradă, iar pentru acest an sunt planificate inaugurarea mai multor loturi cu o lungime totală de circa 90 de kilometri.

Cele mai multe dintre acestea fac parte din autostrada A3 București - Borș, cunoscută drept Autostrada Transilvania.

Astfel, lista include tronsonul Iernut - Chețani de 17.9 kilometri, care ar fi trebuit inaugurat încă de anul trecut, dar și alte 4 tronsoane cu lungimi mai mici: Târgu Mureș - Ungheni (4.5 kilometri), Chețani - Câmpia Turzii (15.69 kilometri), Râșnov - Cristian (6.3 kilometri) și Biharia - Borș (5.35 kilometri).

De asemenea, este de așteptat ca alte două tronsoane ar urma să fie inaugurate pe autostrada A10, inclusiv tronsonul Sebeș - Aiud cu o lungime de peste 33 de kilometri. De altfel, acesta este și cel mai lung tronson care ar urma să fie finalizat în cursul acestui an.

Cel de-al doilea este Sebeș - Pârâul Iovului, cu o lungime de 8 kilometri, care ar fi trebuit finalizat în 2019.

În ultima perioadă, o serie de tronsoane de autostradă au înregistrat probleme la scurt timp după inaugurare.

Cel mai grav caz este cel al autostrăzii Orăştie - Sibiu, care a fost închisă în 2016 pe o porțiune de 22 de kilometri în urma unor crăpături în asfalt. La finalul acestui an, lotul 3 al segmentului A1 Lugoj - Deva a fost inaugurat cu limitare de viteză de numai 80 km/h, mai mică decât cea de pe drumurile naționale.

Via Digi24

Comentarii (6)

  • "Ar putea fi..."

    Eu astept comunicatul celor de la Asociatia Pro Infrastructura, pana acum nu au dat gres cu estimarile.
    10 0
  • Mai mult de 40 km nu vor fi finalizați. Parca am fi blestemați sa nu avem parte de autostrăzi.
    Poate Orban si ai lui vor realiza ca infrastructura rutieră dezvolta zona încă din faza de construcție. La fel, poate vor realiza ca încă exista drumuri de pământ.
    4 2
  • andrei
    Nici 40 nu au de unde scoate, nici daca ii numara pe sens...
    ST1/2 sanse inexistente de a fi circulat in 2020, Ungheni e blocat in acte, peste mures la Chetani mai sunt multe chestii de facut pana sa prinda forma podurile peste Mures...
    3 1
  • Noi suntem stat membru UE si o tara a anului 2020? Doamne fereste.
    1 0
  • Astia 90 km sunt pe anul 2012
    3 0
  • @autor, Sebes-Paraul Iovului (AlbaIulia N) este o bucata din Sebes-Aiud (nu langa), TarguMures-Ungheni nu are constructor pt ca nu s-a deblocat licitatia, Chetani-Campia Turzii si lotul 2 din Sebes-Turda au constructorii in insolventa se taraie pe la 30 respectiv 50% si este discutabil daca vor fi gata in 2021.
    Pt cine vrea sa se informeze in detaliu sa incerce pe https://forum.peundemerg.ro/index.php?board=56.0
    4 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru