Rowan Atkinson, actorul celebrului personaj Mr.Bean, îşi vinde legendarul McLaren F1 pentru 10.5 milioane de euro

de Bogdan Mirică
Vineri, 23.01.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Celebrul actor al filmului de comedie Mr. Bean a decis să scoată la vânzare exemplarul McLaren F1 pe care l-a cumpărat în anul 1997. Preţul cerut de actorul britanic este unul destul de piperat.

Pe Rowan Atkinson îl cunoaştem toţi din pelicula Mr. Bean, unde a interpretat rolul principal. Puţini ştiu însă că actorul britanic de comedie este un pasionat al maşinilor puternice şi unul dintre puţinii posesori ai unui McLaren F1.

Legendarul supercar produs între 1992 şi 1998 este în acest moment una dintre cele mai populare şi mai scumpe maşini din lume. Rowan Atkinson a intuit probabil potenţialul modelului britanic şi a achiziţionat în 1997 un McLaren F1 cu numărul de şasiu 61, din cele 64 de unităţi produse pentru stradă şi 106 create în total.

Esential 10.5 milioane de euro cere Mr Bean pentru actualul său McLaren F1.
66.000 de kilometri a parcurs Mr Bean cu McLaren F1.
106 exemplare McLaren F1 au fost construite.
La acea vreme, actorul a plătit 640.000 de lire, echivalentul a 850.000 de euro.
O sumă exorbitantă, dar o investiţie bună, pentru că în prezent Mr. Bean vrea să vândă maşina cu 8 milioane de lire, echivalentul a 10.5 milioane de euro.

Cei interesaţi de F1-ul condus de Atkinson trebuie să ştie că McLaren-ul a fost intens folosit de actor şi a parcurs de la achiziţie un total de 66.000 de kilometri, adică destul de mult pentru un supercar exclusivist. Chiar el declara că „este deprimat atunci când vede că un supercar este ascuns” şi „că este o crimă să nu îl foloseşti”.

Exemplarul lui Mr. Bean a suferit însă şi două accidente. Primul a fost consemnat în 2009, când actorul a intrat în spatele unui Rover. Cel de-al doilea a avut loc în august 2011 şi a fost ceva mai serios. Rowan a pierdut controlul celor 636 de cia putere pe carosabil umed şi a avariat grav maşina. Nici el nu a scăpat uşor, fiind diagnosticat cu o contuzie la nivelul umărului.

Asiguratorii au evaluat avariile vreme de o lună şi au fixat o factură de reparaţie de 910.000 de lire, adică echivalentul a 1.2 milioane de euro.

Maşina actorului după accidentul din 2011.


Comentarii (9)

  • eh....eu am auzit ca a fost lovita; da'n'parcare si nu de doua ori.

    Nu ma mai intereseaza....
    15 6
  • Prea scump frate.......10 milioane????
    Cu bani aia iti faci o mica colentie de supercaruri nu doar 1 model.......si pe langa asta nu prea cred ca e chiar asa de scump un F1 second-hand....gasesti chiar si versiunea GTR la un pret de 2 sau 3 milioane.....
    11 9
  • De banii astia iei top 5 in materie de supercaruri si ai benzina pt. toata viata! Ce sharla! A ciocanit-o de-a gasit-o dracii si vrea de 10 ori pretul achizitiei! Si 2 mil. e mult...
    16 9
  • world reject
    8mil lire.
    Mosu` asta se tine de glume si la varsta asta........
    18 7
  • un F1 este in jur de 6,5mil de lire.

    @Lucci...parca ai fii in Vitan, zau.
    15 6
  • Poti spune ca acest McLaren F1 este scump cand face parte dintr-o colectie de 64 masini produse ptr.strada? Daca reparatia a costat 1.2 mil.dolari credeti ca exista vreo urma ca a fost lovita? Oricum, ce comentati voi nu are relevanta deoarece aceste supercaruri sunt destinate unei piete strict exclusiviste si de regula stau inchise in garaje uneori doar pentru a fi privite. Daca acest supercar este scump, atunci ce sa mai spunem cand in emirate un simplu nr. de inmatriculare inscriptionat cu cifra 1 s-a vandut cu 14,3 milioane de dolari iar in Anglia exista un tip care a refuzat o oferta de 10 mil. euro ptr. a vinde nr.de inmatriculare F1. Si exemplele pot continua...
    23 4
  • Scorpionul.negru
    Enorm de mult ! Nu sunt in masura sa judec masina dar nu as da nici 1 milion pe ea chiar daca as avea toti banii din lume.
    1-nu imi place
    2-a fost lovita
    3-mai bine cumpar un P1 si imi raman si bani pt. inca 10 generatii noi de McLaren.
    3 4
  • @scorpionul
    1. trebuie sa ai o varsta (vei intelege mai tarziu)
    2. a fost reparata (probabil nu in parcarea blocului)
    3. F1 a fost altceva (cu totul altceva) de la data aparitiei. Da-mi un exemplu de un model a carui valoare a crescut de mai bine de 10 ori dupa doar 10 ani
    5 3
  • O sa radeti, dar in vreme ce multi dintre marii actori de actiune abia daca au habar sa mai conduca o masina cu cu cutie manuala, "mosul" asta chiar stie sa conduca. In timpul liber, adica cand nu se scalambaie pe ecran ca sa ne faca sa radem, omul alearga la raliuri. Cat despre puerilisme de genul "nu-mi place", "mama ce masina mi-as trage cu banii astia", etc, acestea ar avea ca efect doar o noua grimasa sictirita, pe fata actorului.
    8 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru