Schimbare de strategie: Apple dezvoltă software pentru maşini autonome. Proiectul maşinii electrice, pus în aşteptare

de Daniel Popescu, Foto: Dreamstime.com
Vineri, 29.07.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Apple a decis să se concentreze pe dezvoltarea de software pentru maşini autonome şi să pună în aşteptare proiectul maşinii electrice care ar fi trebuit lansată în 2020.

Presa internaţională speculează de peste un an că Apple intenţionează să dezvolte şi să lanseze în 2020 o maşină electrică, însă în ultima perioadă producătorul celebrului iPhone s-a confruntat cu o serie de probleme, de la întârzieri de natură tehnică la numeroase plecări ale unor ingineri cheie.

În cele din urmă, Apple a decis să schimbe uşor strategia pentru industria auto, potrivit unor surse citate de publicaţia Bloomberg. Astfel, principalul obiectiv a devenit dezvoltarea de software pentru maşini autonome, ca urmare a faptului că astfel de tehnologii vor deveni o prezenţă obişnuită pe maşini în următorul deceniu. În sprijinul acestor informaţii, sursele au dezvăluit că Apple l-a recrutat pe Dan Dodge, fostul şef QNX, divizia de software pentru maşini a producătorului de smartphone-uri Blackberry.

Urmareste Automarket
Oficialii Apple nu au comentat niciodată informaţiile legate de lansarea unei maşini, însă CEO-ul Tim Cook admite că pregăteşte produse dintr-o gamă care nu a mai fost abordată până acum de producător.

"Există investiţii destul de mari pentru produse şi servicii care în prezent nu sunt în gamă sau care sunt asemănătoare cu cele pe care le livrăm deja.

Sunt multe lucruri pe care le facem pe lângă produsele curente", explică el.

Pe de altă parte, proiectul maşinii electrice nu a fost abandonat, chiar dacă nu mai este prioritar. Există inclusiv posibilitatea ca Apple să iniţieze un parteneriat sau chiar să cumpere un alt constructor auto în loc să producă propria maşină.

Via Automotive News

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru