Informații noi despre mașina electrică Apple: va avea o baterie cu design unic, va fi produsă de un constructor tradițional și va apărea după 2024

de Daniel Popescu
Marti, 22.12.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mașina electrică Apple cu funcții autonome va avea o baterie cu design unic care va permite o autonomie mai ridicată, va fi produsă cel mai probabil de un constructor tradițional și va apărea după 2024, potrivit unor informații neoficiale.

Apple a început să lucreze la proiectul unei mașini autonome în 2014, iar producătorul celebrului iPhone continuă să dezvolte în continuare această idee, chiar dacă la un moment dat intenționa să renunțe.

Agenția de presă Reuters a intrat acum în posesia unor informații proaspete cu privire la evoluția proiectului.

Cea mai importantă noutate este că mașina electrică pregătită de Apple va avea o baterie cu un design unic cunoscut pentru moment drept "monocell".

În mod tradițional, o baterie este formată din mai multe celule, care la rândul lor sunt integrate în diverse module. Apple își propune însă să renunțe la module pentru ca bateria să fie formată doar din celule individuale. Această strategie ar permite creșterea capacității bateriei fără ca aceasta să aibă dimensiuni mai mari decât un acumulator convențional.

De asemenea, în locul tradiționalelor baterii Li-Ion, acumulatorul ar putea fi de tip LFP (Lithium Iron Phosphate), cu principalul avantaj că acesta se încălzește mai puțin.

"Este nivelul următor. La fel ca atunci când ați văzut primul iPhone", a precizat o sursă din cadrul proiectului.

Alți constructori, inclusiv Toyota, lucrează însă la baterii solid-state, cu încărcare în numai 15 minute

De asemenea, mașina electrică Apple va fi echipată cu numeroși senzori, inclusiv senzori Lidar, pentru a oferi funcții autonome avansate.

Nu în ultimul rând, este foarte posibil ca modelul să fie produs de un constructor tradițional, iar presa internațională a susținut anterior că americanii au purtat negocieri cu Magna, companie care produce Clasa G pentru Mercedes-Benz la o uzină din Austria.

Planul actual este ca producția să înceapă în 2024, însă aceasta ar putea fi amânată pentru 2025 în contextul pandemiei de coronavirus.

Via Autoblog

Comentarii (8)

  • Si performantele vor scadea treptat, astfel incat sa fii nevoit sa-ti iei una mai noua :)
    19 2
  • Baietii de la Apple au o problemuta de rezolvat pe viitor cu masinuta lor,cum sa faca sa poti sa iti pui masina pe masa cand bei o cafea in mall sau la bar cand mergi in club,sa te vada lumea ca ai si poti financiar,ca produsele de la marul muscat costa de 5 ori mai mult fata de restul si asa ti se confirma statutul si oftici toti "sarakii". Oare o sa vina cu incarcator in cutie?
    11 3
  • Aceasta va costa numai 99999,99 USD iar in Europa 100999,99 EUR
    8 3
  • Cine vrea varianta pro aceasta va costa 139999,99 USD și plus 10% in euro pentru Europa
    6 2
  • Varianta pro va avea camere de înaltă rezoluție și un calculator cu memoria de 1tb
    4 3
  • “Tatraurs... evident ca va veni fără incarcator... dar se găsește “original” pe diverse site-uri de produse sh
    5 3
  • Cei ce le vor cumpara vor avea grija sa nu se puna mai mulți in ea sa nu se îndoaie
    9 3
  • Clique
    Și prețul cât va fi, mai scumpă ca o Tesla S sau tot pe acolo?
    Că la telefoane și alte electronice văd că știu băieții să ceară câte minim 3000 lei
    3000 lei o pereche de căști
    1000 euro un telefon și lista continuă.

    Să nu-mi zică mie cineva că produsele astea sunt pentru cei ce-și permit că o să mă bufnească râsul.

    Produsele Apple întradevăr au fost pentru o nișă acu câțiva ani buni în urmă când nu orice plod sau "afacerist" "patron" își permitea un telefon apple.
    7 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru