Proiectul Apple Car continuă: începe analiza tehnologiilor pentru staţiile de încărcare

de Daniel Popescu
Vineri, 27.05.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Apple a început să solicite informaţii despre tehnologiile folosite pentru staţiile de încărcare, element care sugerează încă o dată că proiectul unei maşini electrice este real.

Presa internaţională speculează de peste un an că producătorul celebrelor produse iPhone şi iPad intenţionează să lanseze o maşină electrică în preajma anului 2020. Până în prezent, compania americană nu a confirmat aceste informaţii, însă periodic apar noi detalii, în special despre angajarea unor ingineri.

De data aceasta, ultima noutate este că Apple a început să solicite informaţii despre tehnologia staţiilor de încărcare rapidă unor companii care se ocupă cu dezvoltarea unor astfel de produse. Companiile în cauză evită să ofere prea multe informaţii, întrucât se tem că Apple ar putea deveni un concurent real pe acest segment de piaţă, cu atât mai mult cu cât nu este clar dacă producătorul american intenţionează să-şi dezvolte propria reţea de staţii de încărcare.

Urmareste Automarket
Toate aceste informaţii confirmă practic indirect că Apple dezvolta o maşină electrică şi că ar putea fi tentată să lanseze o reţea proprie de staţii de încărcare, aşa cum procedează Tesla Motors cu Supercharger.

"Ar fi natural să presupunem că, dacă Apple va avea un vehicul electric care generează o experienţă de consum în stilul propriu, infrastructura de încărcare şi disponibilitatea acesteia vor avea o importanţă crucială", a explicat o sursă din cadrul unei companii de inginerie care produce staţii de încărcare.

Via Automotive News

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru