În prima ligă: maşina Apple va fi fabricată de compania care produce în prezent Mercedes Clasa G şi modele Mini

de Daniel Popescu
Joi, 21.04.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Maşina Apple va fi realizată de Magna Steyr, compania care produce în prezent modelele Mercedes Clasa G, Mini Countryman şi Mini Paceman.

Apple continuă planurile pentru lansarea unei maşini până la sfârşitul acestui deceniu, potrivit unor noi informaţii apărute în această săptămână în presa internaţională.

Publicaţia germană Frankfurter Allgemeine Zeitung susţine că Apple a înfiinţat un laborator secret în Berlin unde lucrează în prezent 15-20 de specialişti din industria auto germană. Cu numai câteva zile în urmă, publicaţia Elecktrek anunţa că Apple l-a angajat pe Chris Porritt, fost vicepreşedinte Tesla pentru ingineria vehiculului şi fost inginer şef la Aston Martin pentru un proiect special, legat probabil tocmai de laboratorul secret de la Berlin.

Urmareste Automarket
De asemenea, Frankfurter Allgemeine Zeitung afirmă că maşina Apple va fi produsă de Magna Steyr, un constructor austriac care se ocupă în prezent de producţia şi asamblarea modelelor Mercedes Clasa G, Mini Countryman şi Mini Paceman. Magna Steyr are o reputaţie bună în domeniu, iar în trecut a colaborat şi cu alte mari companii auto pentru a produce modele precum Aston Martin Rapide, Mercedes-Benz SLS AMG, BMW X3 sau Mercedes-Benz Clasa E.

Nu în ultimul rând, este posibil ca Apple să ofere maşina serviciilor de închiriere sau car-charing, iar funcţiile caracteristicilor de condus autonom nu vor fi incluse la data lansării.

Până în prezent, Apple nu a oferit niciun fel de informaţie cu privire la intenţia de a construi o maşină.

Via Motor1

Comentarii (1)

  • Foarte interesant. Ieri anuntau ca Mercedes si BMW au intrerupt discutiile cu Apple pentru productia iCar al lui Apple.
    1 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru