Face Apple o mașină? "Industria auto e gata de o schimbare masivă"

de Mircea Meșter
Marti, 20.10.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Într-un interviu acordat redactorului șef al publicației Wall Street Journal, Tim Cook, CEO Apple, declară că industria auto va suferi în viitorul apropiat modificări structurale serioase. Cook nu spune însă dacă Apple a pregătit o mașină care să susțină această schimbare.

Zvonurile din presa internațională care dau ca sigură apariția unei viitoare mașini electrice construită de Apple s-au întețit în ultima perioadă, iar indiciile care ne arată că gigantul american va încerca să lanseze un produs care-și propune să schimbe modul în care privim mașinile sunt din ce în ce mai serioase.

Astfel, dacă Elon Musk, CEO-ul Tesla Motors, anunța acum câteva zile că o mașină electrică ar fi "următorul pas logic pe care ar trebui să-l facă Apple", însuși Tim Cook, omul care conduce Apple, susține că industria auto este gata de "o schimbare masivă".

"Cred că industria se află într-un punct de cotitură spre o schimbare masivă. Nu e vorba doar de o schimbare evoluționară. Partea software devine din ce în ce mai importantă pentru mașinile viitorului. Pilotajul autonom este și el o problemă din ce mai importantă. La fel cum se întâmplă cu multe alte tehnologii. Electrificarea mută atenția dinspre motoarele pe combustie pe cele electrice.

Deci mie mi se pare că ne apropiem de o schimbare masivă", a declarat Tim Cook într-un interviu acordat jurnalistului Gerard Baker, de la Wall Street Journal.

Deși CEO-ul Apple se ferește să spună clar dacă va exista sau nu o mașină a companiei sale în viitorul apropiat sau mediu, este clar că Apple se va implica în jocurile industriei, în prima fază prin Apple CarPlay, sistemul de mirroring care-și oferă aplicațiile de pe telefon pe display-ul mașinii fără modificări de desgn sau structurale. "Acest sistem le oferă oamenilor experiența iPhone într-o mașină", a declarat Tim Cook în același interviu.

via The Verge

Comentarii (4)

  • AndreiRN
    Si angajeaza ingineri dati afara de la Tesla pe rupte.
    Masina va fi facuta in China la fel ca si telefonul si va folosi technologia Tesla care a fost daruita gratis la toti.
    8 2
  • @AndreiRN Daca nu s-ar produce in China sau Asia electronicele pe care le iubim atat de mult si care ne sunt indispensabile, ar costa de cateva ori mai mult din cauza costurilor salariale foarte mari din SUA si Europa. Cine crezi ca ar da pe un S6/iPhone 6/M9/G4 2-3.000 de euro? Sau pe un laptop 4-5.000 de euro?

    Plus ca exista standarde care daca se respecta e foarte ok. Unul e un produs al unei firme vestice renumite produs in China si altul e un copy-paste ieftin/low-cost al uni producator no name chinezesc. Insa sa nu uitam ca si chinezii au firme recunoscute la nivel mondial, care de multe ori sunt printre lideri in domeniul respectiv. Vezi Lenovo sau Huawei.
    5 1
  • @andy stai linistit ca aia din china nu respecta nici un standard de mediu daia este mult mai ieftin vezi explozia de anu asta din cauza deseurilor nedepozitate corect si etc... ce zici tu de 4-5mii un laptop este exagerat... multe se produc in cehia - foxconn. majoritatea laptoapelor au margine de peste 100%. pret de intrare 185$ pret vanzare 2000 ron Toshiba acum 8 ani
    0 1
  • AndreiRN
    Nu ai dreptate Andy si nu ai cum deorece nu cunosti informatiile economice reale.
    Profitul de productie la I Phone este de 80%.
    Asta inseamna ca daca costa $20 in China la fabrica se va vinde cu $100 in afara.
    Daca s-ar accepta un profit de 20% teoretic ar putea fi produs in EU sau US.
    Dar realitatea prezenta este ca atat in EU si US la ora actuala nu exista muncitori si ingineri de productie necesari pt a produce un I Phone.
    Daca maine ar decide sa mute productia nu ar avea unde.
    Studiile spun ca ar fi nevoie de 5 - 10 ani pt a dezvolta forta de munca necesare unei astfel de munci.
    VW si Ford sunt asamblate din piese Chinezesti de asemenea.
    0 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru