Șeful Apple: „Ne concentrăm pe sistemele de rulare autonomă pentru că sunt mama inteligenței artificiale”

de Bogdan Mirică
Vineri, 04.08.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Tim Cooke, șeful Apple, a vorbit recent despre implicarea companiei în dezvoltarea sistemelor autonome. Cook a lăsat să se înțeleagă că acestea au devenit o prioritate pentru Apple.

Pe scena pe care îl vedeam în trecut pe Steve Jobs stă acum Tim Cook, președintele Apple. Suntem obișnuiți să-l vedem doar cu ocazia dezvăluirii noilor produse din gama Apple, însă pe viitor am putea să-l regăsm prezentând și tehnologii de rulare autonomă.

În timpul unui interviu acordat publicației The Verge, Tim Cook a recunoscut că în interiorul Apple se lucrează intens la o tehnologie de rulare autonomă pentru mașini și chiar a lăsat de înțeles că aceasta ar putea fi folosită în proiecte proprii.

Sistemele autonome pot fi folosite în multe feluri. O mașină poate fi o soluție, dar există mai multe domenii în care pot funcționa.

Tim Cook
președintele Apple
„Suntem foarte concentrați pe dezvoltarea sistemelor autonome. Avem un proiect mare în derulare în acest domeniu și investim serios în asta. Din punctul nostru de vedere, autonomia este mama tuturor proiectelor de inteligență artificială. Sistemele autonome pot fi folosite în multe feluri.
O mașină poate fi o soluție, dar există mai multe domenii în care pot funcționa. Nu vreau să intru prea mult în amănunte”
, a declarat Tim Cook.

Apple a renunțat în trecut la ideea construirii unei mașini autonome proprii. Americanii au înțeles că ar fi mai bine să devină furnizori de sisteme autonome pentru brandurile deja existente. Pe lângă aplicabilitatea evidentă, Apple ar putea folosi sistemele autonome și pentru livrarea produselor sale, asamblare și alte operațiuni de producție și distribuție.

Comentarii (6)

  • Una dintre destinatii: robotul casnic. Aplicatiile militare vor fi probabil prioritare.

    Recunoasterea mediului si adaptarea la acesta prin luarea deciziilor corecte nu s-ar reduce la domeniul auto

    ...intradevar mama tuturor proiectelor de AI.
    1 0
  • inexorabil
    Băi măr (Apple) stricat, ia suiți-vă voi frumos ȋntr-o navetă spațială, lăsați-vă ghidați de “mama A.I.-ului” (aceeași cu “Marele Arhitect al Universului”, căci, ȋn ziua de azi, nici sexul lui Mickey Duță nu mai este cert :D) și lăsați-ne pe noi, dinozaurii inapți tehnologic, să “afumăm” planeta după bunul nostru plac…și ca de obicei.

    Ah, ce-mi place să simt contactul tactil cu “covrigul” și să-l văd mereu docil…

    La naiba, declar ȋn public că sunt literalmente și eminamente dependent de “termice”, help ;)

    PS: Rezervați-le locuri și propagandiștilor voștri frenetici din popor, care prestează muncă voluntară (evident, gratuită) de lămurire…niște hiene (la singular: hianu).
    3 3
  • Mickey Duță ..tare!

    mai fileaza o lampa, mai un scurt, iar vorbesti pe diagonala. Mergi la doctor, te repari pentru 2-3 comentarii apoi iar apar purici pe ecran.

    asta'i viata...merge inainte. Altii raman in alb-negru cu 30' de "color" pe zi.
    4 2
  • Adica proiecteaza un fel de Android, care merge pe diferite configuratii de masini?
    Vai vai vai!
    1 0
  • inexorabil
    Și, totuși, nu poți să zici că atitudinea mea nu este rezonabilă: accept “electricele” ca “rău necesar” (ȋnsă pentru viitorul mai ȋndepărtat) și repudiez indiscutabil “autonomele” !

    Doar am reacționat la niște “bullshituri” pe care le-ai aruncat recent (la articolul despre Programul Rabla al lui BMW) ȋn cârca “retrograzilor”.

    Pe bune ai devenit “fan petrol” ? Poate fan Petrolul (Ploiești). Făcând abstracție de latura zeflemistă a “transformării” tale ideologice, imaginează-ți un…Fan Club Electric Car. Dar, cum fără funcția autonomă vor fi de neconceput “electricele”, mai degrabă ar apărea Fan Club Robotic Car. Mă ȋntreb ȋnsă cum ȋși vor face “autonomele” poza de grup pe care s-o posteze apoi pe FB și, ȋn caz de reușită (sigur vor izbuti – eventual ȋl vor ruga pe un mototol din habitaclul lor să manevreze smart-ul), care dintre ele ȋși va permite să nu zâmbească la cameră.
    3 2
  • imaginativa un Pagani autonom ruland prin Monte Carlo cu Lewis Hamilton la... era sa zic la volan... la ce? in spatele parbrizului! PS masinile autonome vor avea parbriz?! sau va fi inlocuit si el de cine stie ce mogâldeață tehnologica?
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru