Schimbare de strategie: modelele de performanță Audi RS ar putea avea și tracțiune spate

de Daniel Popescu
Vineri, 30.06.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Audi a sugerat că viitoarele modele de performanță ar putea fi oferite și cu tracțiune spate, deși în mod tradițional sunt disponibile doar cu tracțiune integrală.

Unul dintre punctele de atracție ale oricărui model Audi de performanță este utilizarea unui sistem cu tracțiune integrală Quattro. De altfel, acest sistem a dat pentru o lungă perioadă de timp și numele diviziei de performanță a constructorului german, care recent a fost schimbat în Audi Sport.

Cu ocazia Festivalului Vitezei de la Goodwood, Stephan Winkelmann, șeful celor de la Audi Sport, a sugerat că schimbarea ar putea avea implicații mai mari, cum ar fi dezvoltarea unor modele cu tracțiune spate.

"Am decis că numele Quattro poate fi înșelător. Quattro este sistemul cu tracțiune integrală și este unul dintre lucrurile care a făcut ca Audi să fie grozav, dar în opinia noastră nu este numele potrivit pentru companie. De asemenea, îmi pot imagina că putem avea mașini cu tracțiune spate în viitor", a declarat el.

Winkelmann nu a oferit informații suplimentare pe marginea acestui subiect, însă șansele ca în viitor să apară modele Audi RS cu tracțiune spate sunt destul de mici.

Principala explicație este că Audi ar fi nevoită să dezvolte o nouă platformă pentru aceste modele, în contextul în care germanii se confruntă cu  probleme de vânzări și pun accent pe lansarea unor modele electrice.

Via Carscoops

Comentarii (3)

  • someone
    asta inseamna ca de la a4 in sus se vor schimba fundamental platformele pentru a trece la tractiune spate, pentru ca, momentan, la nivel de baza, audi sant masini cu tractiune fata.
    va fi interesant de vazut si urmarit
    7 0
  • Mi se pare o miscare buna. La o masina premium mi se pare cel mai potrivit tractiunea spate sau 4x4.
    5 1
  • http://www.automarket.ro/stiri/audi-a4-si-a5-ar-putea-primi-tractiune-spate-germanii-se-pregatesc-sa-73879.html
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru