Se schimbă Google Maps: grafică nouă, informații despre vreme și calitatea aerului, trasee „verzi”

de Alexandru Monenciu
Joi, 15.04.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Google Maps va primi în 2021 peste 100 de îmbunătățiri bazate pe inteligența artificială. De multe dintre acestea vor beneficia și utilizatorii din România.

Anul trecut s-a raportat că peste un miliard de oameni de pe întreg mapamondul folosesc în fiecare lună aplicația Google Maps. Pentru o utilizare cât mai facilă și interactivă, gigantul american anunță peste 100 de îmbunătățiri bazate pe inteligența artificială.

De multe dintre ele vor beneficia și utilizatorii din România.

DATE DESPRE VREME ȘI CALITATEA AERULUI

Pentru început, Google Maps va oferi, începând cu luna mai, informații despre vremea dintr-o anumită zonă și calitatea aerului. Datele despre vreme sunt furnizate de Weather Company și vor arăta starea vremii în acel moment, precum și prognoza pe o săptămână. Acestea vor fi disponibile la nivel global, pe desktop, Android și iOS.

În ceea ce privește datele despre calitatea aerului, acestea vor fi afișate folosind mai multe surse globale precum Agenția Guvernamentală pentru Protecția Mediului din SUA, CPCB din India, EPA Victoria din Australia și KECO din Coreea. Informațiile vor fi disponibile în toate zonele în care există stații AQI (Air Quality Index).

Inițial vor fi afișate utilizatorilor din SUA, India, Australia și Coreea.

Ulterior, datele despre calitatea aerului vor putea fi consultate de toți utilizatorii.

INTERFAȚĂ NOUĂ PENTRU RUTE CĂTRE DESTINAȚIE

Probabil cea mai vizibilă îmbunătățire va fi noua interfață pentru rute către destinație. Aceasta a fost redesenată și oferă o imagine mai detaliată asupra tuturor modurilor de transport și a rutelor disponibile către destinație.

Modurile de transport vor fi așezate unele lângă altele (în aceeași fereastră). Totodată, informațiile în timp real despre timpul estimat până la destinație, durata călătoriei, ora de ajungere, costul și disponibilitatea modurilor de transport vor fi afișate într-un singur ecran.

Noua interfață va fi disponibilă la nivel global, începând cu luna iulie.

RUTE "VERZI"

Că tot veni vorba de rute, Google Maps va oferi din septembrie și variante "eco-friendly" (optimizează consumul de combustibil luând în calcul factori precum înclinația șoselei și viteza anticipată). Totodată, va afișa alerte atunci când șoferii se află în apropierea unor perimetre unde sunt restricții de acces pentru anumite mașini, în vederea reducerii poluării.

Aceste alerte vor fi aplicate pentru mai mult de 100 de orașe din Germania, Olanda, Franța, Spania și Marea Britanie.

Ulterior vor fi extinse și în alte tări.

via Google

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru