Google Maps vrea să promoveze circulația mașinilor pe drumuri ''prietenoase cu mediul''

de Paul Cosma
Miercuri, 31.03.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Aplicaţia Google Maps va începe să direcţioneze şoferii pe rute despre care se estimează că ar genera cel mai redus nivel de emisii de carbon, în funcţie de trafic, relief şi alţi factori, potrivit unui anunț al companiei americane.

Google vrea să contribuie la combaterea schimbărilor climatice prin intermediul serviciilor sale. O nouă caracteristică pentru aplicația Maps – care va fi lansată spre finalul lui 2021 în Statele Unite și ulterior va deveni disponibilă și în alte țări – va permite șoferilor să fie mai atenți cu mediul înconjurător. 

Cu excepţia situaţiei în care utilizatorii renunţă la această opţiune, ruta implicită va fi una ''prietenoasă cu mediul'', în cazul în care parcurgerea variantelor comparabile necesită aproximativ la fel de mult timp, potrivit Google. Atunci când alternativele sunt semnificativ mai rapide, Google va oferi opţiuni şi le va permite utilizatorilor să compare estimările privind nivelul de emisii.

Compania a precizat că estimările relative privind emisiile provin de la teste efectuate pe diferite tipuri de vehicule şi de drumuri, pe baza informaţiilor de la Laboratorul Naţional pentru Energie Regenerabilă (NREL), un institut guvernamental din Statele Unite.

Datele legate de înclinarea căilor rutiere provin de la maşinile sale Street View şi de la imagini aeriene şi din satelit.

Anunţul Google vizează şi alte schimbări asociate mediului. Începând din iunie, şoferii vor fi avertizaţi când intenţionează să călătorească prin zone cu nivel scăzut de emisii unde circulaţia unor vehicule este restricţionată în Germania, Franţa, Olanda, Spania şi Marea Britanie.

În lunile următoare, utilizatorii aplicaţiei Maps vor putea compara deplasarea cu maşina, bicicleta, transportul public şi alte opţiuni de călătorie într-un singur loc, în loc să fie necesară comutarea între diferite secţiuni. 

Via Agerpres

Comentarii (9)

  • Bosul de la Google ce ruta va folosi, cu Rolls-ul V12 ?
    24 0
  • Electrizantul
    Pai si cum se mai duce bucuresteanul oltean cu masina pana sus la Babele( aglomeratie bală la bală in we.)sa faca o poza si sa bage o ciorba si-un mic la matz? Incepe iar cu harta,sa opreasca si sa intrebe directia?
    16 3
  • mircea badea
    in primul rand sa se scoata limitele de viteza. cand ai limita de 20 de mile si faci coloana tot bulevardul, nicio harta nu ne mai salveaza..de prostie!
    15 1
  • Seriff
    Bossul de la google tocmai ce si-a luat rolls cu motor de 6000 sau cat e si ne invata pe noi cum sa folosim rute ocolitoare ca sa nu mai poluam.
    Asta e ca aia cu politicienii care ne zic noua sa nu iesim din casa si sa stam cu masca pititi sub pat in timp ce ei sunt bine mersi la schi sau cum era Raluca Turcan cu inca 15 insi la restaurant.
    16 0
  • Ecologism delirant
    Delirul ecologist atinge cote maxime. Sper sa nu ajunga la concluzia ca pentru salvarea planetei nu mai trebuie sa calatorim deloc. Trebuie sa stam in case.
    14 1
  • inexorabil
    Măi oameni buni, ce întrebări naive vă puneţi şi voi. Nu ştiţi duma cu Illuminati (încă de la “fondarea” lor) ? Între ei: “Să ne străduim ca, în câteva secole, noi şi urmaşii noştri să acaparăm toată puterea economică şi, implicit, averile lumii, ceea ce ne va permite să impunem arhitectura politică, legile de orice fel, modelele şi modele culturale şi curentele de gândire ale societăţii. Noi să facem, practic, să se învârtă Globul”. Iar către prostimea planetară: “Ridicaţi-vă împotriva tuturor exceselor, inechităţilor şi asupririlor!”…
    13 0
  • Nu va inteleg nemultumirea. E o optiune care se poate activa/dezactiva. Si este si gratis. Ce e rau aici? Ca nu pricep.
    0 12
  • @Synergy
    nu enimeni nemultumit. Ne miram ca o firma privata isi consuma resurse umane si materiale pentru astfel de aberatii. Pai n-ar fi mai bine sefii sa dea un exemplu personal de cumpatare ecologica si sa renunte la masinile cu ICE de 3 tone si motoare de 5 litri? Citeam mai deunazi o stire pe aici pe AM cu noul Culinan achizitionat de un boacter, tocmai de la Google. Si asta e numai partea nevazuta a eisbergului. Inchipuiti-va iahturile astora si jeturile personale, vilele si piscinele uriase care emit CO2 cat Bucurestiul intr-o zi de pandemie. Si ei ne propovaduiesc tampeniile astea cu drum eco si altele? Om fi noi saraci, dar prosti nu suntem si nu mai credem o iota din povestile astea climatice si alte aberatii.
    12 1
  • doamne ce prostii mai scot. de parca intereseaza pe cineva vrajeala cu "poluarea" masinilor care nu exista.
    10 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru