Șeful alianței Renault-Nissan-Mitsubishi nu se sperie de alternativele de mobilitate: “Oamenii vor continua să își cumpere și să își conducă propriile mașini”

de Petre Barac, Foto: Dreamstime
Vineri, 10.11.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mașinile personale nu vor dispărea indiferent de expansiunea unor afaceri precum Uber sau a firmelor de ride-sharing, potrivit lui Carlos Ghosn, șeful alianței Renault-Nissan-Mitsubishi.

Extinderea serviciilor de ride-sharing și apariția mașinilor fără șoferi au dus la apariția unor prognoze cum că oamenii vor renunța să își cumpere și să își conducă propriile mașini în favoarea Uber sau a altor aplicații de același fel.

Carlos Ghosn, şeful alianţei Renault-Nissan-Mitsubishi a dat asigurări că vânzările de maşini în întreaga lume vor continua să crească, formele alternative de mobilitate având doar un impact marginal sau chiar stimulând cererea.

O mulţime de oameni cred că aceasta este o substituire. Afacerile tradiţionale de producere şi vânzare a vehiculelor şi de deţinere a maşinilor vor continua”, a spus Ghosn.

Grupul companiilor supervizate de Carlos Ghosn ar urma să vândă anul acesta aproximativ 10,5 milioane de maşini pe plan global, suficient pentru a concura cu Volkswagen şi Toyota şi pentru a ajunge cel mai mare producător auto după vânzări, pentru prima dată în istoria sa. Alianţa estimează că livrările vor ajunge la cel puţin 14 milioane în 2022.

Via Bloomberg

Comentarii (5)

  • total de acord cu mr G,
    trendul e de a deveni toti niste roboti daca nu suntem deja, sa iti ia orice bucurie, de a trai, de a conduce, da a-ti indrepta badoaga cu ciocanu sau levieru daca ai maybach :))))))
    15 0
  • Probabil va fi ca internet vs carti. Imi place sa citesc o carte si ma destinde dar folosesc mai mult internetul pentru ca e mai eficient (ca timp si ca volum de informatii).
    Imi place sa conduc si ma distreaza dar probabil o sa folosesc o autonoma pentru ca in timp ce ma deplasez mai scriu cateva linii de cod la un proiect urgent.
    6 0
  • Plăcerea de a conduce nu va dispărea. Ne poate fi luată de către politicieni, poate o vor muta pe piste special amenajate, dar nu asta nu se va întâmpla mâine sau poimâine.
    1 0
  • inexorabil
    Oh, ce previziuni optimiste: vom vinde atâtea milioane ȋncepând cu anul X sau Y. Apar ȋnsă două condiții ȋn discuție:

    1) durata medie de rulare a mașinilor noi achiziționate a scăzut ȋn mod indiscutabil, astfel că, deși “pe vremuri” puteai să ții o mașină zece ani sau chiar mai mult, acum ai fi nevoit să te raportezi la cel puțin două pentru aceeași perioadă (faptul că unii le schimbă ca pe șosete constituie alt subiect);

    2) este firesc să produci mai multe mașini, atâta timp cât populația Globului tot crește. Asociația de forță chimioalimentație — medicație — super-urbanizare — muncă până la epuizare ȋn multinaționale — atentate teroriste — feminism — agrement cronofag a primit rolul precis de a stopa fenomenul “ȋngrijorător” al exploziei demografice. Cum ȋnsă nu se dovedește prea eficientă și, deci, nu este chiar pe placul “eminențelor cenușii” din umbra spectrului politic, mai devreme sau mai târziu va intra pe scenă…războiul mondial și musai nuclear, caz ȋn care industria auto n-ar mai prezenta interes, ceea ce mi se pare cât se poate de logic, din moment ce sute de milioane de suflete ar urma să se “evapore” (cam o treime din omenire, după cum indică Apocalipsa 9:18). Enormitate sau verosimilitate?
    2 1
  • Cristi
    Pai in cazul asta, eu zic sa ne intoarcem in timp cu peste 50-100 de ani, cand agricultura se facea cu caii, nu cu tractoarele de exemplu. Si acum e nasol, ca nu avem bucuria de a conduce acei cai. Acum te urci in tractor si din 2-3 miscari ai arata pamantul. Asa e si in cazul de fata. Este vorba de o evolutie, asa cum se intampla peste tot in toate domeniile. Nu poti sa opresti acest lucru, decat daca esti voit intentionat. Telefonul mobil este mult mai util fata de acum 10-15 ani. Se plange cineva ca are disponibil internetul, ca are pe el gps, apelare vocala, camere foto si video, ca poate face live etc.
    Asa ca, domnul G cred ca vorbeste de un viitor... mai prezent, gen 10-20 de ani. In acest caz e... logic ce zice. La fel si cu numarul de automobile vandute, cum spunea @inexorabil. Deci ce a spus nou Ghosn?
    Peste 30-40 ani cu siguranta ca industia auto va arata foarte diferit. Deci domnule @ZIC, inainte sa ridici in slavi lucrurile normale si banale spuse de domnul G, nu uita mai intai sa-i stergi pantofii. ca un mare intelept al planetei, care e el G.
    5 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru