Șeful Audi: „Lucrăm la un viitor crossover electric”

de Bogdan Mirică
Vineri, 05.12.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Rupert Stadler, președintele executiv Audi a recunoscut că Audi are plan două modele electrice e-tron în viitorul apropiat. Unul dintre ele este R8 e-tron, iar cel de-a doilea un crossover cu zero emisii.

Audi a înțeles că pentru a putea continua să atace prima treaptă a podiumului în segmentul premium trebuie să se înarmeze cu modele noi și unele dintre ele electrice. Planurile constructorului din Ingolstadt vizează dezvoltarea unei variante e-tron pentru fiecare model din gamă, însă până atunci, pe ordinea de lucru se află două modele care vor sparge gheața.

Primul dintre ele este mult așteptatul R8 e-tron, al cărui proiect a fost amânat și acum a revenit în atenția inginerilor. Rupert Stadler, președintele executiv Audi, a declarat pentru Bloomberg că viitorul R8 e-tron va fi dezvăluit chiar anul viitor. El va fi urmat însă și de un al doilea model electric, despre care a refuzat să ofere prea multe detalii.

Esential 2017 este anul în care ar urma să se lanseze primul crossover electric Audi, produs în serie.
„Inginerii noștri lucrează la un astfel de model. Cel mai probabil va fi un crossover, dar procesul de dezvoltare este încă în derulare”.
Mai multe surse au indicat că ar fi vorba despre un Q7 e-tron, o versiune complet electrică a SUV-ului, așteptată abia în 2017. Ea va fi bazată pe noua generație Q7, programată să debuteze oficial în cadrul Salonului de la Detroit, în luna ianuarie.

Speculațiile anunță o propulsie compusă din două motoare electrice, capabile să dezvolte 376 de cai. Ele vor fi ținute în viață de o baterie de 80 kWh, gata să asigure o autonomie de aproape 600 de kilometri. Dacă va prinde viață, modelul german va rivaliza direct cu Tesla Model X, crossover-ul electric al constructorului american, aflat și el în curs de elaborare.

via bloomberg

Comentarii (1)

  • au scos R8 pe piata (declaratiilor) acum urmeaza un crossover....

    stati aproape, revenim dupa publicitate
    7 4

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru