Şeful autostrăzilor a fost dat afară. "Vom investi banii eficient"

de Daniel Popescu
Marti, 08.12.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Narcis Neaga a fost demis din fruntea Companiei Naţionale de Autostrăzi şi va fi înlocuit temporar de directorul interimar al reţelei de metrou din Bucureşti, înainte de instalarea unui management privat.

Nu suntem mulţumiţi de activitatea companiei, este nevoie de o resetare. Sunt carenţe şi pe activitatea operaţională, nu doar pe cea de investiţii.

Dan Costescu
Director CNADNR
Efectele unui an dezastruos pentru reţeaua de autostrăzi din România, care are mai puţini kilometri în exploatare decât în 2014, încep deja să fie vizibile.

Narcis Neaga, directorul general al Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR), a fost demis ca urmare a unui amplu raport care a evidenţiat numeroase nereguli, inclusiv în privinţa autostrăzii Orăştie - Sibiu, care a fost închisă după o infiltraţie de apă pe o lungime de 200 de metri.

"Nu suntem mulţumiţi de activitatea companiei, este nevoie de o resetare. Sunt carenţe şi pe activitatea operaţională, nu doar pe cea de investiţii", a explicat Dan Costescu, ministrul Transporturilor.

Pentru moment, activitatea CNADNR a fost preluată de Cătălin Homor, în prezent directorul interimar al Metrorex, operatorul reţelei de metrou din Bucureşti.

Nouă echipă va avea ca primă atribuţie identificarea soluţiilor pentru blocajele deja existente şi pentru a restarta compania.

Dan Costescu
Ministrul Transporturilor
Totuşi, planul este ca CNADNR să fie condusă în viitorul apropiat de un management privat.
Potrivit declaraţiilor lui Costescu, CNADNR va deveni o companie transparentă care va schimba radical modul în care se fac investiţiile în autostrăzi. Prioritatea rămâne însă rezolvarea actualelor probleme de pe autostrada Orăştie - Sibiu, care va rămâne închisă până în vara anului 2016.

"Va urma o reformă a CNADNR pe aspecte ce privesc capacitatea de implementare şi de a investi eficient. Acest lucru va trebui să fie regăsit imediat în eficienţa companiei şi în modul cum se vor desfăşura investiţiile în perioada următoare. Nouă echipă va avea ca primă atribuţie identificarea soluţiilor pentru blocajele deja existente şi pentru a restarta compania", a adăugat Costescu.

Via Mediafax, Agerpres

Comentarii (6)

  • Bravo, spor la lucru atunci. Desi aveti cam putini bani pt autostrazi in 2016.
    15 1
  • @ABC adevarat, dar banii aia mai putini daca vor fi gestionati mai eficient se vor face mai multe lucruri
    15 1
  • Sper sa aduca investitori care pot face un KM de autostrada in 2-3 ani cu 4 milioane de euro si nu 40 de milioane cum se intampla acum. China este o directie de urmat
    7 1
  • pacat ca vor sta doar un an ministrii astia tehnocrati...
    9 2
  • stai linistit ,daca fac treaba mai facem o revolutie si-i punem la loc...eu as fi interesat de cine raspunde pt sumelel alea astronomice cheltuite aiurea..poate ne ajuta DNA?
    9 1
  • Deci din 00 pana in 2015 au aflat cine ii vinovatul... si au pus acuma un sef de metrou la autostrazi... oare sa plang sau sa plang ?
    4 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru