Şeful Bentley: "Nu schimbăm designul viitorului nostru SUV. Bentley nu e pentru oricine"

de Mircea Meșter
Luni, 27.08.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
După ce designul conceptului EXP 9F a stârnit controverse la nivelul presei auto şi a publicului prezent la Salonul de la Geneva, şefii Bentley au hotărât să ia în considerare doar opinia potenţialilor clienţi. "Un Bentley nu e pentru oricine", spune Wolfgang Durhaimer.

În acest moment, pe piaţă nu există niciun SUV cu preţ de peste 170.000 de euro. Vom remedia acest lucru.

Wolfgang Durheimer
CEO Bentley
Deşi reacţiile din presa de specialitate au fost în general negative în ceea ce priveşte aspectul conceptului SUV Bentley EXP 9F la lansarea acestuia în cadrul Salonului Auto de la Geneva (martie 2012), şefii companiei britanice de lux nu iau în calcul varianta unei modificări substanţiale a designului acestuia odată cu lansarea versiunii de serie.

Chiar dacă în prima fază au dat înapoi, anunţând că vor mai analiza potenţialul estetic al maşinii, managerii Bentley au fost convinşi în final de discuţiile cu potenţialii clienţi, care văd maşina ca pe una dezirabilă. "Bentley nu este o marcă pentru toată lumea. Cu ocazia sondajelor pe care le-am făcut printre potenţialii clienţi cu putere ridicată de cumpărare, designul conceptului a fost notat cu note care variază între 7 şi 10 din 10 puncte posibile", susţine Wolfgang Durheimer, directorul mărcii din Regatul Unit.

Totuşi, între conceptul pe care l-am văzut în primăvara acestui an la Geneva şi versiunea de serie vor exista câteva diferenţe de substanţă, cea mai importantă fiind legată de faptul că varianta de producţie va veni cu şapte locuri în loc de cinci, atâtea câte avea prototipul. Evident, al treilea rând de scaune va fi opţional, cei care îşi doresc doar cinci locuri având posibilitatea de a-şi comanda maşina astfel.

via Autoplus

Comentarii (20)

  • Bentley nu e pentru oricine...deci daca din masina coboara un tip care in portbagaj are crose de golf si conduce soferul nimic de spus... dar cum lumea este alcatuita din bogati din 3 generatii si bogati peste noapte ...ex cel cu sofer va alege un otto pt ca nu il intereseaza consumul etc iar cel peste noapte va alege un diesel cu 7 locuri doar trebuie sa plimbe tot neamul...si diferenta de cultura unu o sa vorbeasca de pictura muzica..iar la polul opus de fotbal f1 bianca zavo ...acum cei de la Bentley vor tine cont de statutul clientului sau de o cifra de afaceri cu multe 00000000000000 deci afirmatia lor este nula,,,,un om cu cultura nu va alege un S rolls 7 ... pt a il conduce va avea un sofer "placerea de a conduce" isi va cumpara un 911 M3 458 ...
    33 6
  • Bentley nu mai e de mult un constructor cu adevarat exclusivist tocmai pt. ca a fost luat de VAG. Atata timp cat exista Rolls Royce, Bentley va sta in umbra pt. ca asa e ordinea. RR, Maybach (RIP) si Bentley.
    20 28
  • pe ce planeta traiesti ? Bentley are vanzari mai mari decat Rolls Royce si Bentley la un loc , cifrele nu mint , in schimb tu te minti singur
    13 27
  • Cum adica ? ,,Bentley are vanzari mai mari decat Rolls Royce si Bentley la un loc" ???
    Adica el + rols = el ?
    31 3
  • @ScorpyonVAG
    Rolls Royce + Maybach la un loc am vrut sa spun , daca ar exista macar un buton de edit pe automarket ar fi bine...
    22 7
  • Mie nu imi place ideea de Bentley SUV. Dar daca nu vor schimba multe fata de concept, va avea, probabil, cel mai frumos interior din lume.
    11 2
  • cam asa arata si Rolls Phantom cand a aparut......extravagant.......
    cu timpu insa o sa ne placa si acest Bentley......mie imi place deja.....
    9 10
  • ce urata e.E jalnic rau .Daca as avea bani,nu as cumpara asa ceva.Mai bine imi cumpar un Range Rover sau un Lexus RX
    6 13
  • @isa.t Nu ne vorbi tu de cultura si de conversatiile posesorilor de Bentley pentru ca tu esti un agramat idiot si ipocrit!Atata vreme cat nu esti in stare sa scrii un comentariu fluent nu ai niciun motiv sa emiti ipoteze cu privire la conversatiile dintr-un Bentley!Cat despre masina nu prea am ce spune exceptand faptul ca nu mi se pare foarte reusita la capitolul design exterior,dar cum zicea si ShelbyV8,ideea de Bentley SUV nu prea-mi place(nu ca ar conta,pentru ca eu nu sunt un "potential client cu putere ridicata de cumparare").
    8 6
  • Sincer nu stiu dc discutiile despre F1 si sporturi cu motor in general sunt pe acelasi nivel cu barfele despre stiu eu ce pitipoance, unii exagereaza si se duc de la cocalarism in cealalta extrema, in cea a snobismului .
    Cat despre Bentley, imi place ca vor sa remedieze faptul ca nu exista un SUV de 170 de mii de euro:), masina in sine nu-mi place, dar nu conteaza. Iar cu vanzarile Rolls vs Bentley...un Rolls este in medie cel putin de 2 ori mai scump decat un Bentley si deci e cam greu sa concureze pe acelasi segment de preturi si de clientela
    15 2
  • CodrutC
    in 2007 Bentley a vandut 10014 vehicule iar Rolls Royce doar 1010 , Bentley este cu mult peste Rolls Royce
    9 14
  • @CodrutC, si tu esti cu muuult departe de realitate! Cum sa compari vanzarile cand preturile la Rolls sunt duble fata de preturile Bentley?... Doar asa ca sa nu fie necomparate, nu?... Momentan, cel putin Phantom nu mai are cu cine concura! Poate mai jos, ar putea fi o concurenta Ghost - Mulsane, dar cam atat! Rolls continua de unde a ramas Bentley (in sus) si invers in jos... Gama Continental nu are cu cine "lupta" de la Rolls! Poate doar cu Aston Martin, dar asta e alta poveste...
    In definitiv, mi se pare corecta afirmatia celor de la Bentley, e normal sa tii cont doar de cei care pot cumpara o astfel de masina, nu de toti "expertii"...
    12 1
  • @codrut
    ...da ma, si dacia a vandut si mai multe loganuri...cred ca ai prins ideea?
    9 2
  • Mircea
    Andi tu nu sti matematica ? daca preturile la Rolls Royce sunt duble dar vanzarile Bentley sunt inzecite atunci care iese invingator la profit ?

    @@codrut aici este vorba de constructori de lux asa ca numai fi off-topic
    1 6
  • CodrutC
    Andi nu sti matematica ? degeaba RR are preturi duble daca Bentley vinde inzecit
    @@codrut numai amesteca mere cu pere , de ce vi cu subiecte din astea intr-o stire in care se vorbeste despre constructori de lux , ce rost are ?
    4 6
  • @Codrut: Bentley nu prea concureaza cu Rolls, fiecare constructor vizeaza alte segmente de clienti.
    Rolls l a facut sah- mat pe Maybach in prima faza. Vanzarile lor sunt la un nivel f bun.
    In alta ordine de idei, Mercedes S si CL, BMW 6 si 7 se vand mult mai bine decat "concurentele" de la Bentley, dar totusi sa fim realisti atunci cand ne uitam cui se adreseaza.

    On topic, acest SUV este odios, era "mega -suv urilor" nu mai este in expansiune, toti constructorii se orienteaza catre ceva mai "light", mai eficient.

    Probabil piata asiatica este luata in considerare si acolo lucrurile sunt mult diferite de Europa.
    2 5
  • igneaeugen
    Wolfgang Durhaimer. aveti un design anbatranit
    3 6
  • @@Adi
    Degeaba are vanzari mai mari ca tot sub RR este. Vanzarile mari nu inseamna si mai bun. Daca VW se vinde mai bine ca BMW asta nu inseamna ca e si peste BMW !
    6 3
  • @igneaeugen
    zi-ne tu cum ar trebui sa arate..
    sincer mi se pare un model super reusit si original.. ce e bun nu se schimba ...
    imi plc astia care comenteaza ba ca e invechit.. ba ca e prea altfel ...
    7 2
  • antisnobu
    ce tampenie si dulapurile alea din portbagaj ... tragi cu spatele la garaj si iei pranzul la botul calului sau de ce nu undeva intr-un parc sau pe marginea raului din centrul orasului ..... practic da
    ..... deci masina asta trebuie condusa de sofer personal si sa se deplaseze omu sa joace golf extrem cu crose de 4k bucata
    ..... snobismul e ca prostia ..... no limits .....
    3 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru