Șeful Dacia confirmă: viitorul Sandero va avea și o versiune electrică

de Tiberiu Safta
Vineri, 01.03.2024
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Denis Le Vot, șeful Dacia, a confirmat în cadrul Salonului Auto de la Geneva că viitoarea generație Dacia Sandero va avea și versiune electrică. Noul model va fi lansat până în 2028.

În cadrul unei conferințe susținute la Salonul Auto de la Geneva, Denis Le Vot, CEO-ul Dacia, a confirmat că viitoarea generație Sandero va fi oferită și într-o versiune electrică. Potrivit spuselor lui Le Vot, următorul Sandero va fi lansat în 2027 sau în 2028 și va fi produs cel puțin până în 2035.

Evident, viitoarea generație Sandero va fi disponibilă în continuare și cu motoare termice. Le Vot nu a precizat, în schimb, dacă aceste motoare vor fi convenționale sau hibride.

„Următoarea generație Sandero va avea motor cu ardere internă, dar de asemenea va avea și o versiune electrică”, a declarat Denis Le Vot pentru publicația Automotive News Europe.

via Automotive News Europe (înreg.)

Comentarii (4)

  • nu stiu ce sa zic...pe de-o parte e bine ca o sa fie si asa decat deloc, pe de alta parte, daca tot e sa fie electrica, atunci parerea mea, sa fie pe platforma dedicata de la bun inceput, nu doar o adaptare a unei platforme de termica, pentru ca nu se poate ajunge la aceleasi performante de optimizare a eficientei energetice, a spatiului interior, ergonomiei si maselor ca in cazul unei masini gandita sa fie electrica de la prima schita.
    7 1
  • Diana Șosoacă
    Interesanta remarca ta, doar Dacia a fost si este un brand care a cunoscut/cunoaste suficient de bine notiunea de compromis, deci...
    6 6
  • Bănuiesc că vorba de costuri de dezvoltare și costul produsului. În momentul în care dezvoltarea unei platforme dedicate se va justifica, va face și Dacia acest lucru. Cum spuneați… Dacia este un compromis.
    5 1
  • Probabil vor extinde varianta hibrid existentă acum pe Jogger și pe noul Duster, pentru motorul termic, sau vor folosi nouă platformă a lui Zoe, CMF-EV, despre care se discuta acum patru-cinci ani și programată să apară anul acesta, dar folosită deja de Nissan Ariya.
    1 10

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru