Şeful Opel: "Adam va deveni o familie de modele"

de Sebastian Toma
Vineri, 13.06.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Opel Adam ar putea da naştere unei familii de modele similară cu cea născută pe baza lui 500 în gama Fiat. Printre posibilităţi se numără şi o versiune coupe a lui Mokka al cărei design să fie inspirat de la Adam.

Opel Adam va da naştere unei întregi familii de modele, spune Karl-Thomas Neumann, CEO-ul Opel. După cum le-a explicat celor de la Auto Motor und Sport, Opel Adam va inspira mai multe versiuni de caroserie, existând posibilitatea dezvoltării chiar şi a unui SUV, le-a spus Neumann în cadrul interviului. Prima variaţie asupra caroseriei lui Adam a fost Adam Rocks, o versiune decapotabilă cu ornamente noi de caroserie, care ar putea să paveze drumul pentru un cabrio în toată regula, un SUV mai mic decât Mokka şi multe altele.

Opel îşi măreşte cota de piaţă în Europa cu ajutorul lui Adam

Până la dezvelirea următorilor membri ai familiei Opel Adam, nemţii iau în considerare şi o versiune coupe a lui Mokka. Despre acest model, Neumann le-a spus celor de la AMS că preia elemente de design de la Adam şi inspiră înlocuitorul lui Meriva. Lista de noutăţi de la Opel nu se opreşte aici, viitorul Astra fiind planificat pentru anul 2015, iar caroseria urmează să fie mai uşoară, fiind anunţată o reducere de aproximativ 50 de kilograme. Lista de dotări opţionale va include elemente precum scaune ventilate şi încălzite, bordul va avea mai puţine butoane şi materialele de la bord vor avea un nivel superior de calitate.

Opel Adam Rocks: imagini oficiale ale versiunii de serie a crossoverului decapotabil al nemţilor

Acesta este Adam Rocks, a doua versiune de caroserie din gama Adam.
Este un model cu acoperişul parţial decapotabil şi cu ornamente speciale pentru barele de protecţie, praguri şi bosajele roţilor.

Urmareste Automarket
Cea mai puternică versiune a lui Adam poartă sufixul S şi are un motor 1.4 Turbo de 150 CP. Propulsorul asigură cu 50% mai mulţi cai şi cu 70% mai mult cuplu motor faţă de cel mai performant Adam disponibil pe piaţă în prezent.
Nemţii au precizat că noul Adam S poate să atingă o viteză maximă de 220 km/h. În premieră pentru gama Adam, versiunea S are o transmisie manuală cu şase trepte. Pe deasupra, versiunea S vine în standard cu sistem de frânare OPC S, ascuns în spatele unor jante din aliaj cu diametrul de 18 inch.

Opel Adam primeşte noul motor 1.0 SIDI cu două versiuni de putere: 90 şi 115 cai

Via AMS.de

Comentarii (3)

  • inexorabil
    Sunt curios câte Eve va cunoaşte acest Adam.
    6 0
  • antonny
    NISSAN a lansat trendul ....acum si FIAT lanseaza trendul
    0 3
  • Desi multi "comentatori" nu i-au dat nicio sansa, masinuta asta chiar se vinde bine. De fapt cam toate modelele lansate de Opel in ultimul timp au inregistrat rezultate bune la vanzari. Nu stiu daca acestea se datoreaza si incetarii canibalizarii cu Chevrolet ce va sa vie, insa cu siguranta Opel a facut un salt semnificativ in ceea ce priveste atat modernitatea, cat si calitatea, modelelor sale.
    4 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru