Șeful VW: “Vom depăşi criza semiconductorilor în a doua parte a anului”

de Paul Cosma
Joi, 29.07.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
După rezultate solide raportate în primul semestru din 2021, șeful Volkswagen, Herbert Diess, este încrezător că producătorul auto va depăşi în a doua parte a anului problemele cauzate de majorarea preţurilor la materiile prime şi deficitul de semiconductori.

Criza provocată de pandemie în industria auto s-a încheiat, iar criza semiconductorilor este aproape de final, este de părere CEO-ul grupului VW. 

"Din acest motiv, sunt încrezător privind evoluţia generală în semestrul doi din 2021,” a declarat şeful VW, într-un interviu acordat DPA. “Cu certitudine ne vom confrunta cu noi restricţii (n.a. pe fondul pandemiei), dar orice problemă poate fi rezolvată prin flexibilitate în producţie,” a afirmat Diess.

Şeful VW, care a semnat recent prelungirea cu patru ani a contractului său, se aşteaptă ca producătorul auto să recupereze în trimestrul patru din 2021 decalajul provocat de deficitul de semiconductori. Din cauza acestuia, producţia VW a scăzut cu sute de mii de vehicule.

Diess a dat asigurări că cererea a revenit în urma şocului provocat de pandemie. “Avem registrul de comenzi plin, aşa cum se întâmpla rareori în trecut. De asemenea, cererea pentru vehicule electrice este solidă,” a anunţat şeful grupului german. 

Via Agerpres

Comentarii (1)

  • LUCCI LUCIANO
    Zici ca e viu....
    6 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru