Sergio Marchionne confirmă viitorul Alfa Romeo: motoare fabricate în Italia şi un V6 derivat din portofoliul Ferrari

de Sebastian Toma
Joi, 09.04.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Sergio Marchionne, şeful concernului Fiat Chrysler Automobiles, a anunţat reutilarea fabricii Termoli din Italia pentru producţia a 200.000 de motoare Alfa Romeo pe an.

Esential 2 motoare vor fi produse la uzina FCA din Termoli, ambele pentru noile modele din gama Alfa Romeo.
Alfa Romeo va avea parte de motoare V6 derivate din gama Ferrari, anunţă un comunicat al Fiat Chrysler Automobiles. Decizia îi aparţine lui Sergio Marchionne, şeful concernului FCA, care a decis modernizarea şi reutilarea fabricii Termoli pentru producţia noilor motoare. Propulsoarele V6 pentru viitoarele modele Alfa Romeo vor fi construite alături de o nouă unitate cu patru cilindri în linie care va asigura un nivel ridicat de putere. În total, fabrica va putea produce 200.000 de asemenea motoare pe an, jumătate din câte maşini vor să vândă italienii de la Alfa Romeo la nivel global până în anul 2018. Viitoarea unitate V6 derivată din gama Ferrari a fost proiectată special pentru marca Alfa Romeo, în timp ce unitatea cu patru cilindri în linie este derivată dintr-un produs existent din oferta Fiat Powertrain Technologies.

Marchionne a vorbit în faţa angajaţilor de la Termoli, cărora le-a transmis că această investiţie este o oportunitate de a demonstra lumii capacităţile tehnice ale celor care lucrează în respectiva uzină. Până de curând, fabrica Termoli avea 2.400 de angajaţi disponibilizaţi temporar să fie reinstituţi la posturile sale.

Politica internă a companiei FCA prevede ca Alfa Romeo să vândă în viitorul apropiat doar modele dezvoltate in-house şi cu cât mai multe componente fabricate în Italia. Investiţia într-o uzină italiană marchează respectarea acestei promisiuni din partea şefului concernului italo-american.

Urmareste Automarket
FCA a investit peste jumătate de miliard de euro în designul, dezvoltarea şi proiectarea noilor motoare, precum şi în construcţia noilor linii de producţie ale acestora.
Modernizarea fabricii va fi completată în termen de şase luni. După ce va fi demarată producţia, uzina va pregăti şi implementarea celui de-al treilea schimb.

Via FCA

Comentarii (3)

  • Mai da bine o ascund pe Giulia, de nimeni n-o vede cu toate ca mai e putin pana la lansare!
    11 3
  • Tind sa cred ca marchionne nu e neaparat the bad guy, care vrea sa distruga AR, ci poate a ascuns totul destul de bine si si-a calculat pasii, zic!
    7 0
  • Gaben, lord and saviour
    @EfficientDynamics Stiu eu unde-i Giulia, este inchisa la mine in subsol.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru