Sergio Pininfarina a decedat

de Sebastian Toma
Marti, 03.07.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Sergio Pininfarina, fiul fondatorului Carrozzeria Pininfarina, a decedat astăzi în casa sa din Torino. Sergio Pininfarina avea 85 de ani.

Esential 40 de ani a petrecut Sergio Pininfarina la conducerea celebrei case de design din Torino.
Sergio Pininfarina, omul care a condus celebra casă de design din Torino timp de 40 de ani, a decedat astăzi. Sergio a condus casa de design Pininfarina din 1966 până în 2006, când a preluat funcţia de Preşedinte Onorific. Odată cu decesul lui Sergio Pininfarina, casa de design italiană îşi pierde cel de-al treilea lider în ultimii 46 de ani, după decesul fondatorului Battista Farina în 1966 şi a nepotului său, Andrea Pininfarina, în 2008.

În cele patru decenii petrecute la frâiele Carrozzeria Pininfarina, Sergio a fost responsabil pentru design-ul multor modele Ferrari, dar opera sa include şi alte modele. Printre acestea se numără Ferrari Testarossa, Fiat 124 Sport Spider, Alfa Romeo Spider (1966 – 1993) şi Peugeot 406 Coupe. Ultima apariţie publică a lui Sergio Pininfarina a avut loc în martie 2008, când a fost introdus în "European Automotive Hall of Fame".

De la decesul lui Andrea Pininfarina, nepotul fondatorului, compania este condusă de Paolo, fratele lui Andrea.

În decursul anului 2008, când Andrea Pininfarina a murit în urma unui accident rutier, creditorii companiei italiene au preluat controlul casei de design în urma datoriilor mari înregistrate de aceasta. În prezent, familia Pininfarina deţine o cotă simbolică de 1.2 procente din acţiunile companiei care le poartă numele.

Via AutomotiveNews

Comentarii (1)

  • Dumnezeu sa-l odihneasca! S-a mai dus inca un om de mare valoare !
    8 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru