Smart Fortwo primeşte o transmisie automată cu două ambreiaje în ofertă

de Sebastian Toma
Vineri, 16.01.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Smart a anunţat introducerea unei variante cu transmisie automată cu două ambreiaje în gama Fortwo. Aceasta se numeşte Twinamic şi are şase trepte.

Smart Fortwo va fi oferit şi în compania unei transmisii automate cu şase trepte şi două ambreiaje. Modelul de oraş realizat de concernul Daimler era oferit doar în compania transmisiei manuale la momentul debutului pe piaţă al actualei generaţii, dar producătorul a anunţat introducerea în ofertă a transmisiei Twinamic pentru versiunea 1.0 de 71 CP şi trei cilindri a lui Fortwo. Unitatea are şi un mod de schimbare manual al treptelor, operat fie prin mutarea levierului, fie prin padelele opţionale pentru volan incluse în pachetul Sport.

Smart Fortwo şi Forfour au primit o nouă generaţie

Smart Fortwo 1.0 Twinamic are un timp 0-100 km/h de 15.1 secunde şi o viteză maximă de 151 km/h. Consumul mixt al acestei variante este de 4.1 litri la sută, în timp ce emisiile de CO2 sunt de 94 de grame pe kilometru. Livrările primelor unităţi Smart Fortwo echipate cu transmisii Twinamic vor fi derulate începând cu luna martie. Gama de propulsoare oferită alături de Fortwo include două unităţi cu trei cilindri în linie.

Unul dintre ele este un 1.0 benzină aspirat, de 71 CP şi 91 Nm, iar al doilea este un motor turbo de 0.9 litri, cunoscut deja sub numele de 0.9 TCe în nomenclatura Dacia-Renault, care livrează 90 CP şi 135 Nm, acesta din urmă nefiind disponibil alături de transmisia automată. Ulterior, cei de la Smart vor oferi şi o motorizare entry-level, alimentată tot cu benzină, care va furniza doar 60 CP.

Preţuri Smart Fortwo şi Forfour în România: noul model mini porneşte de la 11.350 euro

Urmareste Automarket
Daimler AG a anunţat deja o investiţie de 100 de milioane de euro într-o facilitate de producţie a acumulatorilor litiu-ion.
Aceştia vor fi folosiţi inclusiv pentru viitoarele modele electrice ale gamei Smart. Vorbim despre Smart ForTwo electric şi Smart ForFour electric, ambele confirmate oficial pentru debut în anul 2016.

Smart Fortwo are un motor pe benzină produs de Dacia la Mioveni

Via Smart

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru