Viitorul Smart Fortwo va avea un motor pe benzină produs de Dacia la Mioveni

de Bogdan Mirică
Miercuri, 18.12.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Viitorul Smart Fortwo, model aşteptat anul viitor, va fi propulsat de un motor pe benzină al alianţei Renault-Nissan. Motorul, cel mai probabil 0.9 TCe, va veni de la uzina Dacia Mioveni.

În primăvara lui 2010, Carlos Ghosn, preşedintele alianţei Renault-Nissan, şi Dieter Zetsche, şeful Daimler, îşi strângeau mâinile, parafând un parteneriat care anunţa multe beneficii de ambele părţi.

OFICIAL: Daimler a semnat parteneriatul cu Renault-Nissan

Rezultatele colaborării au început să se vadă rapid, iar în vara acestui an aveam deja primele modele Mercedes propulsate de motoare Renault. Era vorba despre noile A-Klasse şi B-Klasse, A160 CDI, respectiv B160 CDI, animate de resursele popularului dCi de 1.5 litri. La două luni după aceea, în octombrie mai exact, motorul va fi prezent şi pe sedanul coupe compact CLA. Renault va furniza un diesel de 1.6 litri şi pentru proaspăt lansatul Mercedes C-Klasse, începând de anul viitor, după debutul oficial în showroom-uri.

Mercedes-Benz Clasa C - galerie foto şi detalii

Anul 2014 va aduce noi intersectări între motoarele Renault şi modelele Mercedes. Intersectări de care nu sunt străini nici cei de la Dacia.

Potrivit unor surse din interiorul companiei româneşti, la Mioveni va lua naştere un motor pregătit să echipeze un viitor model de succes Daimler. Este vorba despre viitoarea generaţie Smart Fortwo, aşteptată să debuteze anul viitor.

Esential 2014 este anul lansării noii generaţii Smart fortwo.
Modelul beneficiază deja de expertiza Renault, care asigură platforma dezvoltării noului Fortwo, platformă pe care modelul german o va împărţi cu noua generaţie Twingo. Se pare însă că Renault nu va asigura doar baza proiectului, ci şi animarea lui.

Secţia de motoare a uzinei de la Mioveni face deja ultimele pregătiri pentru un motor pe benzină, cel mai probabil unitatea de 0.9 litri, destinat a ajunge sub caroseria viitoarelor Smart-uri. Aceleaşi surse din interior susţin că un contract cu Mercedes a fost deja semnat, iar începutul anului viitor va marca demararea procedurilor de producţie.

Motorul 0.9 TCe, regăsit în prezent şi pe Sandero, dar şi pe Logan, va fi folosit de Mercedes şi pentru viitorul Smart cu patru locuri, urmaşul clasicului Forfour.

Noua generaţie Smart, echipată cu motorul pe benzină produs la Mioveni, va ajunge pe piaţă în cea de a doua jumătate a anului 2014.

Comentarii (9)

  • pai parca puneau motor de ford pe smart. iar au dat-o la intors cu motorul de renault?
    0 15
  • si astia fac autostrada la Alexandria...
    21 0
  • La cum se razgandesc din juma in juma de an e de asteptat sa vina destule presiuni ca sa se mai razgandeasca o data ;) Plus ca daca nu te plangi ca nu ai bani nu-ti da nimeni degeaba... ;)
    2 0
  • Lucru bun pt Mioveni!
    5 0
  • @NDY: Daca vom avea si autostrazi, bineinteles!
    5 0
  • Propulsorul va fi produs de Renault la uzina sa din Valladolid, Spania. De aici, el va fi expediat la Rastatt în Germania, unde mecanicii Mercedes modifică aproximativ 50 de componente, printre care alternatorul, intercooler-ul şi compresorul climatizării.Ar fi fost bine sa le faca Romani mai lasau Nemti niste bani si la noi
    2 3
  • http://www.automarket.ro/stiri/daimler-va-colabora-cu-ford-pentru-a-dezvolta-un-motor-cu-trei-cilindri-in-51226.html
    0 0
  • @ bob : ai informatii total gresite. intr-adevar Valladolid-ul fabrica si el incepand din a doua jumatate a anului motorul de 0,9, dar doar in varianta care se monteaza acum pe gama Dacia si Clio & Captur. Motorul pentru Daimler va fi fabricat la Mioveni.
    6 1
  • dodoAD
    Renault va fabrica motorul 0.9 TCe in mai multe zone (situri) preferential la Mioveni, iar caroseria la Novo Mesto (Sloenja)
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru