Soluție germană pentru transportul urban: Bosch a dezvoltat conceptul unui shuttle electric și autonom

de Daniel Popescu
Vineri, 14.12.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Producătorul de componente Bosch a dezvoltat conceptul unui shuttle electric și autonom ca soluție pentru transport urban pe distanțe scurte.

Constructorii auto anticipează că shuttle-urile electrice și autonome vor sta la baza transportului public de persoane în următorii ani, ca alternativă mai eficientă și mai confortabilă la actualele mijloace de transport.

Această idee este susținută și de producătorul german de componente Bosch, care va prezenta la târgul de tehnologie Consumer Eletronics Show (CES) din luna ianuarie propria viziune în acest domeniu.

Germanii au publicat o serie de imagini cu conceptul unui shuttle electric și autonom al cărui nume nu a fost încă dezvăluit. Bosch afirmă că soluția pe care o propune are un design minimalist și simplu echipat cu numeroase tehnologii.

La interior va exista spațiu pentru numai patru pasageri, cu scopul de a asigura acestora un confort sporit în timpul călătoriei. Bosch pune însă accent pe numeroasele tehnologii încorporate, cum ar fi radarul, sistemul de camere video, senzorii și sistemul pentru controlul frânelor.

Nu lipsește nici sistemul de management inteligent al bateriei, care permite shuttle-ului să monitorizeze nivelul de energie și să caute automat o stație de încărcare atunci când este cazul.

De asemenea, senzorii de la bord sunt capabili să determine dacă este nevoie de o curățare la interior sau dacă există un nou update software.

Nu în ultimul rând, Bosch afirmă că sistemul de supraveghere video poate detecta dacă pasagerii și-au uitat lucruri personale la coborârea din vehicul.

Conceptul prezentat de Bosch este foarte asemănător cu Volkswagen Sedric, un shuttle electric și autonom care va ajunge în producție de serie în cadrul viitorului serviciu de transport Moia. O serie de studii arată că în 2020 vor exista circa un milion de shuttle-uri în Europa, Statele Unite și China, iar multe dintre acestea vor fi autonome după anul 2025.

Via Bosch

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru