Speranțe deșarte: Mercedes-Benz nu va readuce motorul V8 pentru modelele AMG C63 și E63

de Tiberiu Safta
Luni, 14.08.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Potrivit unor informații noi, Mercedes-Benz nu va readuce, până la urmă, motorul V8 pentru modelele de performanță AMG C63 și E63. Anterior, au apărut zvonuri că producătorul german va readuce acest motor pentru cele două modele.

În urmă cu o săptămână au apărut informații neoficiale care sugerau că Mercedes-Benz va readuce motorul V8 pentru modelele de performanță AMG C63 și E63. Informațiile au fost redate de publicația americană Car & Driver, care spunea că motorul V8 va fi cuplat la un sistem plug-in hybrid și care avea să facă parte din oferta mărcii până în 2026.

Acum, însă, au apărut informații noi, și acestea neoficiale, care susțin Mercedes-Benz nu are în plan să readucă la viață acest motor pentru cele două modele menționate. De această dată, publicația germană Auto Motor und Sport citează un "angajat familiarizat cu dezvoltarea produselor". Acesta ar fi spus despre zvonurile anterioare că sunt un "nonsens pur".

Așadar, versiunea de performanță a lui Mercedes-Benz Clasa C va fi oferită în continuare doar cu motorul cu 4 cilindri și cu sistem plug-in hybrid. Între timp, următoarea generație a lui AMG E63 ar putea fi disponibilă fie cu un motor cu 6 cilindri, fie cu un propulsor cu 4 cilindri.

via Motor1

Comentarii (3)

  • Banditos
    vai dar ce tragedie

    unde o fi domnul cu "Unii chiar si le permit. Noi."?
    3 6
  • Mircea Badea
    in boxe poti reproduce orice manea termica de V. :)
    2 6
  • Ridicol! Cumparatorii motoarelor V8 cu semnatura AMG nu au facut-o doar din prisma puterii brute a agregatului ci si din cauza sunetului inconfundabil. Schimbarea brusca de la un V8 de 4.0 L la un L4 de 2.0 L nu poate fi acceptata de clienti, chiar daca puterea noilor modele C/E63 este mai mare.
    Pe langa preturile marite, de care s-au plans chiar si dealerii, trecerea la downsizing nu este acceptata prea usor de clientii marcii, iar asta se vede in vanzari, care sunt cu mult sub prognozele sau asteptarile managementului. Pretul actiunilor este de peste o saptamana doar intr-un trend negativ. Nu se anunta vremuri usoare pentru Mercedes.
    5 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru