Statul suflă şi-n iaurt: va monitoriza mai atent toate segmentele de autostrăzi aflate în construcţie

de Daniel Popescu
Luni, 09.11.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Autorităţile anunţă că au sporit măsurile de monitorizare şi verificare a segmentelor de autostrăzi aflate în construcţie după problemele întâmpinate în cadrul Autostrăzii Orăştie - Sibiu.

Vor fi efectuate verificări suplimentare şi, dacă aceasta va identifica deficienţe, neconformităţi sau erori de execuţie, vom solicita expertize tehnice independente.

Narcis Neaga
Director general CNADNR
Situaţia neplăcută pe care o întâmpina statul cu lotul 3 al Autostrăzii Orăştie - Sibiu, care a fost închis circulaţiei în luna septembrie, a determinat autorităţile să adopte câteva măsuri suplimentare de precauţie cu scopul de a evita apariţia unor noi controverse.

Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) a anunţat că a adoptat măsuri suplimentare de monitorizare şi verificare a segmentelor de autostrăzi aflate în construcţie.

"Vor fi efectuate verificări suplimentare de către CESTRIN, subunitate a CNADNR, şi dacă aceasta va identifica deficienţe, neconformităţi sau erori de execuţie, vom solicita expertize tehnice independente. Toate aceste măsuri vor fi puse în aplicare pentru a preîntâmpina un eventual caz similar cu cel aferent Lotului 3 al Autostrăzii Sibiu-Orăştie", explică directorul general al CNADNR, Narcis Neaga.

Anunţul vine în aceeaşi zi în care CNADNR a făcut plângere penală impotriva firmei Salini Impregilo, care s-a ocupat de construcţia lotului 3 al Autostrăzii Orăştie - Sibiu.

"CNADNR solicită organelor abilitate să efectueze cercetările necesare faţă de antreprenor pentru săvârşirea următoarelor infracţiuni: înşelăciune, efectuarea de lucrări neautorizate ori cu încălcarea condiţiilor stabilite în autorizaţie în zona drumului public", precizează CNADNR într-un comunicat de presă.

Lotul 3 al Autostrăzii Orăştie - Sibiu a fost inaugurat în noiembrie 2014 şi închis în septembrie 2015 între Sălişte şi Cunţa din cauza unor crăpături în asfalt.

Constructorul afirma că lucrurarile de reparaţie ar putea dura până în vara anului 2016.

Via CNADNR

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru