Strategie pe 5 ani: Fiat-Chrysler vrea să renunțe anul viitor la brandul Magneti Marelli

de Petre Barac, Foto: Magneti Marelli
Marti, 03.10.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Grupul Fiat-Chrysler (FCA) anunță că planurile sale pentru anul viitor cuprind și separarea de brandul Magneti Marelli. CEO-ul Sergio Marchionne susține că separarea și listarea la bursă a furnizorului de piese auto ar fi cea mai bună soluție pentru valorificarea companiei.

Pe fondul zvonurilor recente privind o posibilă fuziune cu Hyundai sau cu chinezii de la Great Wall, grupul Fiat -Chrysler se concentrează pe stabilirea planului de afaceri pentru perioada 2018-2022.

Noua strategie FCA vine ca urmare a provocărilor de pe piața mașinilor electrice și tehnologia vehiculelor autonome.

CEO-ul Fiat-Chrysler, Sergio Marchionne, a declarat că anul viitor vrea să renunțe la brandul Magneti Marelli. În opinia sa, separarea și listarea la bursă a furnizorului de piese auto ar fi cea mai bună soluție pentru valorificarea companiei.

În plus, Marchionne a reiterat faptul că brandurile Maserati și Alfa Romeo nu vor fi separate de grupul FCA. Referitor la posibilele fuziuni amintite mai sus, el susține că nu are “nicio tranzacție pe masă”.

Obiectivul lui Marchionne este să elimine pierderile grupului Fiat-Chrysler în 2018 și să își găsească un succesor, întrucât mandatul său expiră în 2019.

Via Autonews

Comentarii (4)

  • Baiat destept, elimina pierderile pe ultima suta de metri, sau asa spera, lasandu-i succesorului sau o situatie buna, in teorie, pentru ca-n realitate doar Jeep tine pe linia de plutire tot grupul. Din pacate, Alfa si Maserati nu vor avea la FCA un viitor prea luminos, daca succesorul lui Marchionne nu schimba ceva.
    5 4
  • Macaroni asta parca face parte din guvernul Romaniei.
    De cand a venit au murit marcile legendare italiene rand pe rand.
    Dar de "nascut" ceva a nascut FCA in ultima vreme.
    Pana si divizia americana a pierdut Viper.
    2 2
  • Magneti Marelli vor deceda instantaneu pentru tot ce fac pentru industria auto, ii mănâncă de vii Continental, ZF, Bosch si Krupp , poate le mai rămâne divizia de roti de tabla (parca au ceva si in Romania)
    1 0
  • Edikkk
    Magneti Marelli sunt mari si au anumite produse de mare calitate, plus ceva tehnologie la care ravnesc multi

    problema lor ca nu tin pasul cu Bosch si Continental
    si ca trebuia vanduta de mult

    dar...
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru