Studiu: Vânzările de electrice vor depăși vânzările de mașini diesel și pe benzină în 2033

de Paul Cosma
Miercuri, 23.06.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mașinile electrice vor dobândi “supremația” la nivelul vânzărilor globale în 2033, potrivit unui nou studiu privind piața auto.

În cel mult 12 ani, pe piețele din Europa, China și Statele Unite, electricele vor fi vândute mai bine decât mașinile “tradiționale” pe benzină și motorină, susțin analiștii de la Ernst & Young. 

În plus, specialiștii afirmă că, până în 2045, vânzările de mașini “non-electrice” vor reprezenta mai puțin de 1% din totalul global. 

Potrivit companiei EY, tranziția către vehiculele cu emisii zero va fi mai rapidă în Europa, acest tip de propulsie urmând să fie dominant pe Bătrânul Continent în 2028. Momentul în care vânzările de electrice vor depăși vânzările de mașini “obișnuite” va fi atins în 2033 în China, respectiv 2036 în SUA. 

Printre argumentele analiștilor se numără cererea tot mai mare de vehicule electrice din partea clienților, atractivitatea modelelor cu emisii zero care sunt lansate pe piață, dar și planurile guvernelor de a interzice circulația vehiculelor diesel sau pe benzină.

Generația “millennials” este cea care va contribui decisiv la înclinarea balanței în favoarea mașinilor electrice, potrivit EY. 

Via Bloomberg

Comentarii (33)

  • Clique
    Gata, deja știu că vor depăși.
    A dracu de oameni deștepți mâncaiar tata...

    Cred că deja știu și ce voi mânca în 2033.

    Voi nu știți dacă ajungeți până săptămâna viitoare și vorbiți despre viitor, hodorogi afumați și rupți de foame de bani de la bruxelles...
    22 5
  • Apolodor din Dama$
    Sper ca pana in 2033 sa se destrame sandramaua neomarxista UE.
    19 11
  • @Apolodor din Dama$
    Noi speram sa nu se destrame UE!

    Inainte de a avea dorinte din astea, fa o excursie de informare in Ucraina, Georgia, Azerbaijan si alte locatii selecte din afara UE!

    Calatoriile fac parte din educatia unui om!

    Eu ma bucur ca marile orase din lumea civilizata vor scapa de poluare! In curand vor fi electrificate avioanlele si utilajele!
    15 14
  • La preturile si autonomiile actuale or sa le depaseasca cand o zbura porcu mai repede decat alearga ghepardul.
    15 7
  • Anonim
    Pana in 2033 sa mai cumparam niste benzinare , diesel sa le conducem sanatosi apoi o sa vedem si cate electice se vand in viata reala
    13 5
  • Inovatie & Civilizatie
    Oamenii normali au alte bucurii si alte ganduri!

    Primul avion electric de pasageri:
    https://www.wall-street.ro/articol/Auto/249678/video-industria-aviatica-la-inaltime-primul-avion-electric-de-pasageri.html

    Primul tractor electric romanesc:
    https://agrointel.ro/105319/se-pregateste-primul-tractor-romanesc-cu-motor-electric/

    Primul autobuz electric romanesc:
    https://www.mediafax.ro/social/primul-autobuz-electric-romanesc-in-probe-pe-strazile-unui-oras-din-tara-20151059


    UE a adus cea mai lunga perioada de pace si prosperitate din Europa!

    Deasemenea, UE a adus cea mai buna perioada economica din istoria Romaniei! Si inca mai exista loc de crestere!
    14 15
  • @alex_cu_a_mic
    masinile electrice vor evolua rapid iar preturile vor scadea...in curand vor avea baterii solid state cu autonomii mai mari!

    atat de multe industrii vor folosi acumulatori, incat acestia vor evolua foarte rapid!
    11 3
  • @17:02
    https://www.mywanderlust.pl/visit-baku-azerbaijan-pictures/

    https://www.gettyimages.com/photos/kiev

    https://www.gettyimages.com/photos/tbilisi
    2 6
  • @@17:02
    nu...nu asa....

    fizic...city break...iei avionul si te duci acolo...apoi inchiriezi masina si te plimbi prin tara...mananci cu localnicii, vorbesti cu ei, consolezi vaduvele si orfanii din estul Ucrainei, Georgia si din Nagorno-Karabah....apoi vii, ne povestesti si ne arati poze!

    Dupa care iei un avion, te duci la Moscova in Piata Rosie si strigi Puie Mutin...dupa care ma duc si eu la Paris sau Bruxelles si strig Puie cine vrei tu...sa vedem cine se intoarce cu bine acasa!
    10 7
  • Greta@17:27
    Ma gandeam totusi sa ma duc prin Paris,poate ma mai alearga cu ak-ul ca la Bataclan,sau ca la Malmo cu grenadele,sau poate de revelion la Koln,stii tu,cateva sute de violuri intr-o seara de revelion,experiente noi,sau poate dau de un camion pe la Nisa care a luat-o asa pe pietonala...ai dreptate,raman la ue si la curcubeu. Ps,im Norvegia,Elvetia si Anglia am voie? Sunt non-ue.
    7 7
  • @Greta@17:27
    Legat de atentate se intampla peste tot in lume...inclusiv la Puie Mutin in ograda

    Vei avea voie cand ajunge Romania la nivelul Angliei, Norvegiei si Elvetiei!

    Pe voi va doare in 14 de tara asta!...primiti privilegii si sinecuri de la niste golani care vor sa faca ce vor...viseaza cu ochii deschisi sa scoata tara din UE si NATO!

    In Romania nu sunt autostrazi si au oamenii WC-ul in fundul curtii si voi nu mai puteti de ideologi!
    10 6
  • Ursul biPolar
    Acum poate crezi ca sunt fan putin si rusia si nu doar ingretosat pana-n gat de Ue si propaganda ei care imi "raneste" valorile,ca ma tot faceai putinist.S-a confirmat ce stiam,ca si ea face parte din aceeasi cloaca globalista,s-a vazut cu plandemia de acum,basca,ca om pasionat de poze vintage,acum cativa ani ma uitam la o poza veche cu niste avioane bombardier rusesti de la inceputul anilor 1960(plin razbel rece), care erau "incaltate" cu ....anvelope Good Year americane(se pozau pilotii sub ele,sub aripa) Sa nu mai zic de Zil care a primit liceanta pt cutiile automate( subliniez,primit,nu furat) de la americani. Totul e un biznis,o cloaca globalista. Am multe exemple d'astea,nu e timpul si nici locul,iar de final(n-o sa-ti mai raspund niciodata),nu uita,bolsevism=banii de pe wall street. Pss. In primele intalniri mari,publice,partidul nazist avea poza lu' Marx in spate cand cuvantau mai marii,poate iti da asta un pic de gandit.psssDaca nu crezi ce zic,vezi limba esperanto,aceeasi limba pt toti ni se pregatea,bine,acu' e engleza.
    7 5
  • @Ursul biPolar
    anumite aspecte ar trebui discutate in mediul academic si tot acolo gasite solutii!

    sa implici oameni fara educatie in astfel de discutii ar putea duce foarte usor la ce s-a intamplat in anii 30 - 40...poporul are tendinta de simplifica totul...si a simplificat in doua oferte de nerefuzat: ura de clasa si ura de rasa!
    8 7
  • Clique
    La faza cu WC-urile în curte.

    Mă, nu știu cum să explic, în majoritatea satelor pe unde am mers, indiferent de regiune, cam multe vile proaspete sau în curs de ridicare am observat că sunt.

    Mai puține case bătrânești cu WC-uri în curte, și mai multe vile cu câte 2,3 mașini în curte.
    10 3
  • @Clique
    ... dupa 14 ani de UE si miliarde fonduri europene investite in Romania lucrurile se schimba!
    Si se schimba si cu banii trimisi de romanii care muncesc in statele UE, fara vize si alte documete suplimentare...

    Da, ai dreptate...peisajul incepe sa se schimbe!

    Foarte curand vor fi ridicate si vizele SUA pentru romani!

    Ma bucur ca observati avantajele apartenentei la lumea civilizata! Foarte bine punctat!

    Din pacate inca mai este de munca...semeni de-ai nostri inca au WC-ul in fundul curtii!

    Sunt sigur ca dupa ce Romania va construi autostrazi si trenuri de mare viteza, lucrurile vor arata si mai bine!
    10 5
  • @Clique
    Ai o exprimare de analfi!

    Muncesti in constructii?
    1 10
  • mircea badea
    posibil sa se interzica de tot masinile pana atunci. doar la pedale...
    5 1
  • lucky strike
    băh, ma bucur ca suntem in UE și putem calatori oriunde cu buletinul. Înainte nu îmi dădeau aia viza nici să-i pici cu ceară. Acum pot și munci in altă țară. Porpagandă e din toate părțile însă eu cel puțin am învățat să rezist și să trec prin filtrul gândirii tot. Nu mă afectează emoțional așa cum văd că pățesc unii de pe aici. Ca trăitor suficient de mult timp și în celălalt regim vă pot mărturisi că cu toate neajunsurile de acum România trăiește cea mai fastă perioadă din istoria sa. Ar putea fi bineînțeles și mai bine, dar asta depinde numai de noi și de conducătorii noștri din păcate.
    Legat de articolul de față, deși nu sunt fan al mașinilor electrice le doresc mult succes cu condiția ca piața să decidă orientarea producției auto și nu directivele politice dictate de cine știe ce teorii absurde legate de climă și poluare, teorii care nu pot fi demonstrate de fapt.

    Un lucru e clar sper pentru toată lumea.
    Putin e un puroi pe obrazul civilizatiei.
    Păcat de ruși care nu sunt mai răi decât alții (cu excepția consumului de alcool) și care fac totuși parte din civilizația euro atlantică.
    Iar ceilalți dictatorei mai mărunți, nu-i mai enumăr aici, sunt și ei niște bube purulente la fel de grețoase ca și corespondentul lor de la Kremlin.
    11 9
  • @lovitura norocoasa
    Sper sa ne plateasca tot ue si datoriile imense pe care le facem la foc automat,la dobanzi istoric de mari si sa nu ne scoata la mezat!
    4 4
  • @lovitura norocoasa
    Ești bun sa ne spui o țara fara datorii?

    Exista o elita in aceasta țara formata din profesori universitari foarte buni pe care politicienii nu o baga in seama!

    Preferă sa cumpere sau sa racoleze 3 amețiți dezaxați care le impartasesc ideile...apoi creaza partide de ciudați si fac propaganda pe net convinși ca dețin adevarul absolut!

    Apoi nai vin si cu solutii radicale și extreme - gata iesim din UE si din NATO! Pe bune?
    Și ne dau exemple: Norvegia, Elveția si UK...ce ti-e România, ce ți-e UK?!...si daca-i trimiți la nebuni zic ca esti rău...
    4 6
  • Oare aici avem troli platiti sa faca propaganda ue si sa ne spuna ca totul e perfect inclusiv cu productia la hectar sau sunt unii atat de indoctrinati incat cred tot ce li se baga pe gatlej? Am scapat de Scanteia si am dat de frate-su!Vizele pentru americani n-o sa se ridice cel putin zece ani de acum incolo!
    7 6
  • ...noul centru cyber al ue va fi la bucurești! Ca sa poti raporta trolii mai ușor! :))))

    Nu e totul roz in UE...dar să pleci catre ruși ca orbetele e tradare!
    6 6
  • Doi și un sfert
    Asa e,mai bine trol la amerloci si la sclavetii lor,dezaxatii de la ue.
    6 3
  • Edikkk
    Ernst & Young sunt un gigant în lume....

    Să vezi că unii că aruncă de-aiurea tot felul de lozinci anti NATO şi anti UE, te umflă râsu plânsu.

    Mergeţi în Ukraina sau Serbia, Bosnia să vedeţi ce înseamnă să nu fii în NATO şi UE !

    Apoi mai vorbim.
    5 10
  • Pt toti
    Mie sa-mi spuneti un lucru,iubitorilor de nato si ue si apoi plec,dupa atatia ani in nato si ue,de ce nea nelu iliescu nu e la bulau si inca ii platim spp-ul si pensie speciala. Aud? Ps,revolutie,mineriada...inainte de a spune ceva,sa tineti cont ca genocidul e imprescriptibil. Multumesc! Doar pentru asta vreau raspunsul,daca binevoiti sa mi-l dati,ca vad ca va pricepeti. Multumesc iar,in avans!
    5 4
  • @Pt toti
    Sa ne spui ca din cauza UE si NATO nu s-au rezolvat dosarele revolutiei si ale mineriadelor e prea de tot! - am mai vazut diversiuni, dar asta e maxim!

    Probabil din acelasi motiv pentru care dosarul 10 august e facut țandari! Vrei sa spui ca ne-a gazat UE?

    Asta este cauza pentru care occidentul face presiuni pentru reformarea Justiției si nu ne primesc in Schengen (aďca nu ne desfiinteaza granițele spre vest)

    Revoluția, Mineriadele si 10 august sunt dovada vulnerabilitații instituțiilor statului la golaneală, sinecuri precum si numiri politice. Vă dați seama ce calitate umană si profesională au cei care au omorât, bătut și gazat români in cele trei evenimente?

    Pentru ce unic partid au fost omorati, batuti si gazați românii si de catre cine?
    Ce unic partid a intrat in conflict cu UE acum patru ani?
    4 7
  • Am intrebat altceva,n am primit raspuns dorit,inca o data,tara membru nato,membru ue,baze americane aici,fbi avea birpu in sediu dna? De ce nu e ala la bulau si-i platim pensie? Suntem de 14 ani in ue.ps In Schengen o sa intram in max 5 ani,o sa se redistribuie migrantii,pe pariu.
    6 2
  • Nu am raspuns la orice, dar, pot sa intuiesc ca pe masura ce in UE apar tot mai multe institutii, apare o funcție de procuror șef european, cineva ar vrea să o ștearga pe ușa din dos din UE...
    4 7
  • Nu conteaza,te poti plimba lejer prin ue sau tari areau aderan la spatiul cominitar,chiar daca esti infractor irmarit general,depinde cat de mahar esti
    https://www.g4media.ro/miliardarul-israelian-beny-steinmetz-s-a-prezentat-la-procesul-din-geneva-ca-si-cum-nimic-nu-s-ar-fi-intamplat-desi-romania-a-emis-un-mandat-international-de-arestare-pe-numele-lui.html
    4 2
  • Scuzati-mi erorile de tastare,traduc din rusa in romana :)
    5 3
  • Dator Nicul
    cand aud chestia asta cu datoriile...
    Pai era bine cand n-aveam datorii dar tremuram flamanzi in casa. Nu imi pasa de datorii. Sa le plateasca urmasii. Si daca nu le convine sa emigreze in tari fara datorii unde se traieste mai bine, gen Italia, Spania, Franta, UK sau Germania.
    Grecia are datorii de 5-6 ori mai multe ca Romania si totusi salariul mediu e cu 50% mai mare. Pai ma oftic.
    2 9
  • Clique
    Pentru cel care m-a numit analfabet.

    Dorești să discutăm și-n realitate să vezi cât de analfabet sunt ?

    În primul rând, nu-mi pierd timpul cu no liferi ca tine.

    Nu mă interesează câte facultăți ai făcut, poți avea 20 făcute și diplome cambridge,dacă e să fii prost. tot prost o să mori.

    Fabricile de produs diplome sunt peste tot în țară, A.I Cuza, Bolay, Asachi și lista continuă.

    Pot oferi și nume la greu.

    În al doilea rând, de când cu accesul la internet foarte mulți vă credeți ceea ce nu sunteți, dacă nu-ți convine realitatea, taie cablul de internet.

    Ați dorit libertate de exprimare, atunci tacă-ți gura și acceptă și părerea celuilalt sau cum, doar voi ăștia ce faceți templu la toți așa zișii jurnaliști independeți aveți dreptul la exprimare ?

    Vorbiți de democrație, însă mentalitatea voastră tot comunistă e.

    Nu-ți fă griji, am avut de a face cu tipi ca tine în realitate și crede-mă că nu m-au impresionat, din contră m-au făcut să râd.

    În legătură cu muncitorii din construcție, dacă tot ai menționat, chiar insist să mergi la un muncitor și să-i zici că este analfabet, îți garantez că prima cărămidă o primești direct în față, cu toate că omul ar putea fi obosit și stresat de alte probleme.

    Tu las-o moale cu acest tip de comentarii, fiindcă internetul nu este atât de mare pe cât crezi.

    Față de tine, mister superioritatea lui pește care ești, eu nu arunc cu noroi în clasa muncitorească, eu îi susțin, tu ce susții ?
    Susții prostia modernă, asta susții
    13 3
  • Seriff
    https://www.youtube.com/watch?v=p8_lbHav9FQ
    5 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru