Studiu: vânzările de mașini electrice vor crește anual cu 30% în următorul deceniu. În 2030, o treime dintre mașinile vândute vor fi electrice

de Paul Cosma
Joi, 26.11.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Vânzările de mașini electrice vor crește anual cu aproape 30% în următorul deceniu, astfel încât o treime dintre mașinile noi vândute la nivel global vor fi electrice în 2030, potrivit unui studiu realizat de Deloitte. Numărul total de electrice ar urma să crească de la 2.5 milioane în 2020 la peste 31 de milioane în 2030.

Un studiu realizat de compania de consultanță Deloitte arată că, pe măsură ce economiile lumii își vor reveni în urma crizei generate de pandemia de COVID-19, vânzările de mașini cu motor pe combustie internă își vor relua creșterea și vor ajunge la 81.7 milioane în 2025 la nivel global, însă vor înregistra un declin în anii care vor urma.

Deloitte estimează că vânzările de mașini electrice vor crește anual cu aproape 30% în următorul deceniu. Potrivit analiștilor, o treime dintre mașinile vândute la nivel global vor fi electrice în 2030.

Numărul total de mașini electrice vândute anual în întreaga lume ar urma să crească de 2.5 milioane în 2020, la 11.2 milioane în 2025 și la 31.1 milioane în 2030.

“Măsurile pe care guvernele le adoptă pentru revenirea economică post-pandemie ar putea influența atitudinea consumatorilor cu privire la mașinile electrice. Spre exemplu, ca parte a planului de redresare economică, Germania a alocat 2.8 miliarde de dolari pentru îmbunătățirea infrastructurii de încărcare a mașinilor electrice și a anunțat măsuri prin care toate stațiile de alimentare sunt obligate să se doteze și cu un punct de încărcare pentru astfel de autovehicule.

România se poate inspira din acest exemplu, dar și din cele legate de facilitățile oferite de alte state la achiziția unei mașini electrice, atât pentru persoane fizice, cât și pentru companii,” a explicat Ciprian Gavriliu, Partener Servicii Fiscale, Deloitte România.

Via Deloitte

Comentarii (5)

  • Daca in 2030 electricele vor reprezenta 30% si se va interzice restul modelelor termice, inclusiv unele hibride, constructorii vor supravietui doar cu electrice ?
    12 1
  • @dan_grc: Știrile de genul ăsteia sunt din start aberante, cele 30 procente EV trebuind să fie deci vreo 80% (restul=hibride) în lumina interdicțiilor de vânzări ICE anunțate după 2030.
    ...Sau poate productia auto globală va fi redusă la 30%, urmând trendul dispariției mașinilor proprietate personală?!
    Vorba lu nea Shakespeare -- ”Cum vă place”. :-)
    19 3
  • @Kiro
    E o utopie sa se creada (nu te suspectez) ca ne putem baza toti pe transport in comun, trotinete, biciclete, uber si rent.
    Si apoi masinile personale aduc consum si implicit taxe. Multe taxe din care statele traiesc si isi asigura functionarea si serviciile sociale.
    Ontopic. Cu actualele preturi obiectivul poate fi atins doar cu interdictii impuse masinilor clasice. Si interdictii majore la nivel mondial sunt greu de impus.
    5 4
  • @alex pentru ca lumea s-a obisnuit sa se urce in masina si pentru doi metri sa duca gunoiul. Evident ca nu poate concepe sa se urce in autobuz cu toti "sarakii".
    3 1
  • adica sa urcam in autobuz cu gunoiul?!
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru