Subaru a încheiat producția sportivei BRZ: modelul ar urma să primească o generație nouă în 2021

de Cornel Șocariciu
Sambata, 01.08.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Subaru a anunțat pe site-ul dedicat clienților din Japonia că nu mai acceptă comenzi pentru sportivul BRZ. Astfel, modelul iese din producție, o nouă generație urmând să fie prezentată în a doua parte a anului viitor.

În toamna anului trecut, Toyota și Subaru au publicat un amplu comunicat de presă în care anunțau o serie de proiecte comune. Iar una dintre cele mai importante informații a fost aceea că modelele sport GT86 și BRZ vor primi generații noi.

Acum, Subaru a anunțat că producția actualului BRZ a ajuns la final. Informația a fost publicată pe site-ul dedicat clienților din Japonia.

"Am încheiat procesul prin care acceptăm comenzi pentru asamblarea acestui model. Comenzile mai pot fi plasate doar către dealerii care au produsul în stoc", au menționat reprezentanții Subaru.

Uzina din Gunma, Japonia, s-a ocupat de producția modelelor Subaru BRZ și Toyota GT86, ceea ce înseamnă că un anunț similar va fi publicat și de Toyota în perioada următoare.

Conform unor informații neoficiale, viitoarele modele sport pregătite de Toyota și Subaru vor fi produse pe noua arhitectură TNGA dezvoltată de Toyota. Motorizarea ar urma să fie oferită de Subaru, iar aceleași surse menționează că propulsorul de 2.0 litri cu 200 de cai putere va fi înlocuit cu unul de 2.4 litri cu 255 de cai putere.

Potrivit unor voci apropiate companiei, succesorul actualului Toyota GT86 va purta numele GR86 (Gazoo Racing), astfel încât gama de modele sport a producătorului nipon să poată fi identificată mai simplu.

Lansarea noilor sportive nipone ar urma să aibă loc în a doua parte a anului viitor.

Via | Subaru | Autocar

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru