Subaru WRX STI, la final de drum: producția sedanului de performanță va fi oprită anul viitor în Europa

de Petre Barac
Miercuri, 22.11.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Subaru a anunțat că producția modelului WRX STI va fi oprită în Europa la mijlocul anului viitor. Japonezii spun că sedanul lor nu are cum să supraviețuiască în condițiile unor limite tot mai stricte privind emisiile de CO2.

La doar o săptămână după ce au dezvăluit că ar putea lansa o versiune hibridă pentru următoarea generație WRX STI, Subaru a spus că producția sedanului lor de performanță va fi oprită anul viitor.

Explicația? Japonezii susțin că modelul WRX STI nu va supraviețui pe piață în condițiile unor limite mai stricte privind emisiile de CO2. Astfel, după 17 ani de activitate pe piața europeană, producția lui Subaru WRX STI se oprește la mijlocul anului 2018.

“WRX STI are o istorie de succes și fani înfocați, chiar dacă numărul lor este redus. Limitele tot mai stricte privind emisiile de CO2 în Europa creează dificultăți pentru un model precum WRX STI, astfel că Subaru a decis să oprească producția,” potrivit anunțului făcut de Subaru Germania.

Producția lui Subaru WRX STI va fi oprită până în vara lui 2018, dar vânzările vor continua până la sfârșitul anului dacă japonezii vor primi suficiente comenzi.

Via Carscoops

Comentarii (4)

  • Ne bucuram, multumim Uniunea Europeana!!!
    8 4
  • opresti productia unui model global pentru ca.....uniunea europeana

    asta e buna doar pentru ignoranti
    10 1
  • K kam asa pati si defunctul "lancier" EVO X... la nivel mondial de data asta.
    Si ce MASINA mai era! Ptr PILOTI nu ptr soferi...

    Dezamagitor, dar... NECESAR?
    10 0
  • @ue - presupun si sper ca esti ironic
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru