Suzuki ar putea deveni furnizor pentru Toyota și Panasonic: “Nu este loc și pentru noi în alianța lor privind dezvoltarea de baterii pentru mașinile electrice”

de Petre Barac, Foto: Dreamstime
Joi, 14.12.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Președintele Suzuki a declarat că nu va intra în alianța formată de Toyota și Panasonic pentru dezvoltarea de baterii dedicate mașinilor electrice, dar că ar putea să joace rolul de furnizor pentru cele două companii.

Toyota și Panasonic au anunțat zilele trecute că vor să aibă o colaborare de tip joint-venture pentru dezvoltarea de baterii pentru mașinile electrice.

Mutarea a venit în contextul în care producătorii auto se confruntă cu reguli tot mai stricte privind emisiile, iar costurile de cercetare și dezvoltare pentru noile tehnologii ar putea fi amortizate prin diverse parteneriate.

Alianța creată de Toyota și Panasonic a dat naștere unor speculații cum că și alte companii precum Honda, Suzuki sau Mazda ar fi interesate să se implice, însă informațiile au rămas la stadiul de zvon.

Totuși, Suzuki a anunțat, prin vocea președintelui său, că ar putea să devină furnizor pentru Toyota și Panasonic, întrucât “nu mai este loc” în alianța celor două.

Toyota speră că parteneriatul cu Panasonic îi va permite ca mașinile electrice și cele hibride să reprezinte jumătate din vânzările sale globale până în 2030.

Via Reuters

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru