Baterii masini electrice

Marti, 20 Aprilie 2021 | Masini electrice si hibride

BMW intră în cursa pentru dezvoltarea bateriilor solid-state: un prototip va fi prezentat înainte de 2025

BMW vrea să dezvolte un prototip cu baterii de tip solid-state, noua tehnologie a celulelor care promite creșterea autonomiei și scăderea timpilor de încărcare pentru mașinile electrice.
Luni, 12 Aprilie 2021 | Economic

Spania oferă până la 7000 de euro pentru achiziția de mașini electrice până în 2023

Spania a introdus o subvenție pentru achiziția de vehicule electrice, potrivit unui anunț făcut de Ministerul Energiei de la Madrid.
Joi, 18 Martie 2021 | Masini electrice si hibride

Renault demarează un proiect de reciclare a bateriilor mașinilor electrice

Grupul Renault anunță că va recicla bateriile mașinilor electrice care ajung la “finalul ciclului de viață”, urmând ca metalele “strategice” să fie extrase și folosite din nou în procesul de producție.
Vineri, 12 Martie 2021 | Industrie

Planuri ambițioase la nivelul UE: 7 milioane de baterii pentru mașini electrice, produse anual până în 2025

Producția anuală de baterii pentru mașini electrice în Uniunea Europeană va ajunge la 7 milioane de unități până în 2025, potrivit unui plan al miniștrilor Economiei din Germania și Franța.
Vineri, 29 Ianuarie 2021 | Industrie

UE susține cu 2.9 miliarde de euro construirea de baterii pentru mașini electrice în Europa

Comisia Europeană tocmai a dat undă verde unui ajutor public de 2.9 miliarde de euro pentru a susține dezvoltarea de baterii pentru mașinile electrice pe Bătrânul Continent.
Miercuri, 20 Ianuarie 2021 | Tehnologie

O companie din Israel a produs o baterie pentru mașini electrice, care se încarcă în 5 minute

StoreDot, o companie din Israel, a produs primul prototip de baterie pentru mașini electrice care poate fi încărcată în doar 5 minute. Tehnologia numită XFC (Extreme Fast Charging) ar putea să revoluționeze industria auto.
Joi, 26 Noiembrie 2020 | Industrie

Pe cont propriu: UE vrea să-și producă singură bateriile pentru mașini electrice până în 2025 și să renunțe la importuri

Europa ar putea să ajungă la o producție suficientă de baterii pentru mașini electrice până în 2025, astfel încât să nu mai apeleze la importurile din Asia, susține Maros Sefcovic, vicepreședintele Comisiei Europene.
Vineri, 30 Octombrie 2020 | Masini electrice si hibride

Seat construiește un centru de dezvoltare pentru bateriile mașinilor electrice: investiție de 7 milioane de euro

Seat investește 7 milioane de euro în construcția unui centru de inovare și dezvoltare pentru bateriile mașinilor electrice. Spaniolii spun că noul centru va fi gata în aprilie 2021 și că acolo vor testa diferite tipuri de baterii și vehicule.
Marti, 25 August 2020 | Masini electrice si hibride

Elon Musk: “Vom mări densitatea bateriilor cu 50% în cel mult 3-4 ani”

Elon Musk a spus că Tesla este capabilă să producă baterii cu o densitate cu 50% mai mare în “probabil 3-4 ani”. Producătorul american de mașini electrice este așteptat să prezinte un progres semnificativ în dezvoltarea tehnologică a bateriilor în data de 22 septembrie.
Miercuri, 19 Februarie 2020 | Intern

Dräxlmaier vrea o fabrică de baterii pentru mașini electrice în România: nemții doresc extinderea producției de la Timișoara

Producătorul german de componente auto Dräxlmaier vrea să construiască la Timișoara o fabrică de baterii pentru mașini electrice și un centru de dezvoltare. Nemții au cerut un nou PUZ care să permită extinderea fabricii existente.
Marti, 11 Februarie 2020 | Intern

Rombat va produce în România baterii Li-Ion pentru mașini electrice: unitate de producție la Cernica cu o capacitate de 100 MWh pe lună

Producătorul român Rombat va începe în această primăvară să producă baterii Li-Ion pentru mașini electrice la o unitate de producție din Cernica cu o capacitate de 100 MWh pe lună.
Vineri, 31 Ianuarie 2020 | Masini electrice si hibride

Opel va construi o fabrică de baterii pentru mașini electrice în Germania: parteneriat cu francezii de la Saft

Opel vrea să construiască cea mai mare fabrică germană de baterii pentru mașini electrice, în orașul Kaiserslautern, după cum a anunțat șeful constructorului, Michael Lohscheller. Uzina de “un miliard de euro” va fi realizată în parteneriat cu compania franceză Saft, o subsidiară a gigantului Total.
Îţi place Automarket? Fii prietenul nostru pe Facebook
Miercuri, 23 Octombrie 2019 | Masini electrice si hibride

Fiat-Chrysler vrea producție proprie de baterii pentru mașini electrice și hibride: grupul investește 50 de milioane de euro la Torino

Fiat-Chrysler a anunțat că va deschide o linie de producție pentru bateriile ce vor echipa viitoarele modele electrice și hibride din grup. Producția va avea loc la uzina din Torino, după o investiție inițială de 50 de milioane de euro.
Vineri, 03 Mai 2019 | Masini electrice si hibride

Alianță Franța-Germania în producția de baterii pentru mașinile electrice: europenii vor să reducă dependența față de furnizorii asiatici

Franța și Germania au decis să lucreze împreună pentru dezvoltarea și producția de baterii pentru mașinile electrice, astfel încât Europa să rămână competitivă la acest capitol, iar producătorii să își reducă dependența față de furnizorii asiatici. Alianța va cuprinde inițial grupul PSA, Opel și producătorul de baterii Saft.
Miercuri, 24 Aprilie 2019 | Industrie

BMW vrea să cumpere cobalt direct din Australia și Maroc pentru producția bateriilor mașinilor electrice: materia primă va fi folosită la următoarea generație de electrice

BMW a anunțat că vrea să cumpere cobalt direct de la minele din Australia și Maroc pentru producția bateriilor care echipează mașinile electrice. Nemții vor să se asigure că această materie primă nu este obținută ca urmare a exploatării prin muncă a copiilor.
Luni, 10 Iulie 2017 | Masini electrice si hibride

Volkswagen avertizează: „Am putea asista la o criză a bateriilor litiu-ion în 2025”

Un oficial Volkswagen avertizează asupra unei posibile crize a bateriilor litiu-ion,în condițiile în care toți marii constructori auto vor ca 25% din gamă să fie electrică sau hibridă.
Vineri, 04 Noiembrie 2016 | Masini electrice si hibride

Cu un pas înaintea celorlalți: Tesla a anunțat că va lansa în 2017 cea mai ieftină și mai densă baterie din lume

Elon Musk a declarat că Tesla a dezvoltat cea mai densă și mai puțin costisitoare baterie din lume. Ea va intra în producție la finalul acestui an și va ajunge pe un model surpriză începând cu 2017.
Luni, 02 Noiembrie 2015 | Masini electrice si hibride

Maşinile electrice vor fi mai ieftine şi vor avea autonomie mai mare datorită bateriilor pe litiu-oxigen

Cercetătorii britanici dezvoltă o baterie pe litiu-oxigen care va permite reducerea preţului cu 80% la bateriile maşinilor electrice şi creşterea semnificativă a autonomiei.
Luni, 27 Aprilie 2015 | Modele noi

Volkswagen: "Lucrăm la o tehnologie care va ieftini cu 66% acumulatorii pentru maşinile electrice"

Şeful departamentului de dezvoltare al Volkswagen a anunţat pregătirea unui nou tip de acumulator, care să facă bateriile maşinilor electrice mai ieftine cu până la 66% şi cu o capacitate de cinci ori mai mare.
Luni, 27 August 2012 | Tehnologie

Un grup de cercetători coreeni a dezvoltat bateriile auto care se încarcă într-un minut

Dacă autonomia şi preţul rămân o problemă, bateriile maşinilor electrice ar putea scăpa în viitorul apropiat de timpul de încărcare după ce cercetătorii coreeni au inventat o metodă de încărcare ultrarapidă.

Tag-uri similare

baterii, baterii masini electrice, timp de incarcare baterii auto
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru