Pe cont propriu: UE vrea să-și producă singură bateriile pentru mașini electrice până în 2025 și să renunțe la importuri

de Paul Cosma
Joi, 26.11.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Europa ar putea să ajungă la o producție suficientă de baterii pentru mașini electrice până în 2025, astfel încât să nu mai apeleze la importurile din Asia, susține Maros Sefcovic, vicepreședintele Comisiei Europene.

Uniunea Europeană vrea să crească investițiile în tehnologii “verzi” pentru ca, până în 2050, să atingă “neutralitatea” în privința emisiilor de CO2.

Una dintre priorități pentru autoritățile europene este asigurarea unei producții suficiente de baterii pentru mașinile electrice, pentru ca producătorii să nu mai apeleze la importurile din Asia. Maros Sefcovic, vicepreședintele Comisiei Europene, consideră că Europa își poate produce singură bateriile până în 2025.

“Sunt încrezător că până în 2025, UE va putea să producă singură suficiente baterii ca să asigure necesarul pentru întreaga industrie europeană și chiar să ajungem să exportăm,” a spus Maros Sefcovic.

La ora actuală, China găzduiește circa 80% din producția globală de baterii litiu-ion. Pe Bătrânul Continent există în construcție 15 fabrici mari de baterii pentru vehicule electrice, în țări precum Suedia, Germania sau Ungaria.

Maros Sefcovic estimează că uzinele europene vor putea să producă suficiente baterii pentru 6 milioane de vehicule electrice, până în 2025.

 Via Reuters

 

Comentarii (5)

 • Nu credeam sa mai apuc ziua asta. Sa se fi trezit lumea civilizata? La cat mai multe Europa!!! Independenta nu doar la baterii ci la orice altceva.
  16 3
 • netam-nissan
  totul e sa aprobe si joe robinet bideu planurile astea- nu el adica fiindca nu stie nici cum il cheama, prietenii lui chineji voiam sa zic.
  14 7
 • Bateriile nu sunt numai despre fabricatie sunt si despre materii prime.
  China are si facilitatile de productie dar are si controlul materiilor prime.
  Europa acu se gandeste sa si le faca.
  Dar las ca ii facem noi pe galbejiti la unicorni curcubeu alergand pe campii multiculturale lasand in urma stelute multirasiale.
  13 2
 • @zarnesteanu
  Daca Europa ar fi civilizata ar face doua lucruri bune:
  1. Nu ar accepta sa se faca aliante pentru emisii, ci ar da amenzi la cei ce nu sunt in stare sa respecte niste reguli;
  2. Ar urma exemplul statelor unite si cu amenzile date maretelor grupuri germane ar avea bani de facut fabrica de baterii: peste 40 MILIARDE de la VW, vreun miliard de la Mercedes, cateva milioane de la BMW, s-ar strange si in Europa ceva, dar nu se vrea. Se acopera mafia germana in loc sa fie trasi la raspundere.
  https://www.autocar.co.uk/car-news/electric-cars/analysis-winners-and-losers-automotive-co2-race
  Deci cam asa stau treburile si bani s-ar strange.
  3 6
 • inexorabil
  Mai voalat spus, UE vrea să folosească banii contribuabililor pentru împlinirea viselor umede ale unor descreieraţi.

  Uite că eu nu vreau să fie risipite fondurile publice pe orgasmele e-zombilor!

  Hai cu Euroexit!!! – toată Europa, deci nu doar noi.

  Jos eco-panteismul!!! Jos eco-fascismul!!!
  1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru