Motor rotativ Mazda

Joi, 22 Iunie 2023 | Industrie

Mazda reia producția în masă a motorului rotativ, după 11 ani

Mazda a anunțat oficial că a reluat producția în masă a celebrului său motor rotativ la uzina sa din Hiroshima, Japonia. Astfel, constructorul nipon reia producția acestui tip de motor după o pauză de 11 ani.
Joi, 08 Octombrie 2020 | Masini electrice si hibride

Noutăți pentru Mazda MX-30: versiune cu motor pe benzină pentru piața din Japonia și, din 2022, variantă electrică cu range extender

În Europa, Mazda MX-30 este disponibil doar cu un motor electric, însă pentru piața din Japonia, constructorul a lansat o variantă cu propulsor pe benzină. Din 2022, niponii plănuiesc să ofere și o versiune electrică cu motor rotativ în rol de range extender.
Joi, 28 Iunie 2012 | Industrie

Mazda: "Motoarele rotative n-au murit!"

Reprezentanţii Mazda au infirmat zvonurile care vizau renunţarea la motoarele rotative. Japonezii promit wankel-uri mai performante şi mai ecologice ca niciodată.
Miercuri, 27 Iunie 2012 | Industrie

Mazda RX-8 cu motor rotativ a ieşit din producţie

Mazda scoate modelul RX-8 din producţie şi odată cu el se încheie şi era motorului rotativ. Acest tip de motor făcea parte din tradiţia Mazda şi rămâne de văzut dacă japonezii îl vor folosi din nou în viitor.
Joi, 13 Mai 2010 | Modele noi

Viitorul Mazda RX-7 va avea un motor rotativ de 300 de cai

Ultimele informaţii din curtea Mazda asigură fanii modelului RX-7 de existenţa unui nou motor rotativ sub capota viitoarei generaţii a modelului sportiv. Acesta ar urma să aibă aproximativ 300 de cai putere.

Tag-uri similare

Mazda RX-7, motor rotativ Mazda
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru