Telekom începe să instaleze stații de încărcare pentru mașini electrice: proiecte la Galați, Râmnicu Vâlcea și Giurgiu

de Paul Cosma
Miercuri, 10.02.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Telekom România a anunțat că va începe instalarea de stații de încărcare rapidă a mașinilor electrice în mai multe orașe din țară, precum Galați, Râmnicu Vâlcea și Giurgiu.

Nu doar retailerii sau companiile care vând carburanți sunt interesate să investească în infrastructura de încărcare a mașinilor electrice. “Febra electrificării” a cuprins și sectorul telecomunicațiilor. 

Telekom anunță că a câștigat o licitație publică pentru instalarea a 15 stații de încărcare rapidă în Galați, fiecare dispunând de 50 kW în curent continuu și 22 kW în curent alternativ. Astfel, fiecare stație va putea deservi două mașini cu încărcare la priză în același timp. 

Compania are șase luni pentru proiectarea și execuția stațiilor de încărcare, valoarea proiectului fiind de circa 2.1 milioane de lei, fără TVA. 

Telekom urmează să instaleze staţii de încărcare rapidă pentru maşini electrice şi în alte oraşe din ţară, ca urmare a câştigării unor licitaţii organizate de Primăriile respective. Astfel, la Râmnicu Vâlcea vor fi amplasate şapte staţii de încărcare rapidă și alte patru la Giurgiu. Proiectele sunt în derulare şi vor fi finalizate în prima jumătate a anului.

Via Telekom

Comentarii (7)

  • vesti foarte bune
    7 1
  • Mircea
    Suna bine, sa speram ca vor putea fi folosite. In unele tari anumite specimene cu dieseluri ocupa spatiile destinate masinilor electrice.
    https://www.autocar.co.uk/car-news/advice/800-miles-week-electric-car-12-things-i-learned
    Dupa cum a constant omul, 2 cocalari cu BMW ocupau locurile de incarcare, un X6 diesel care a stat cu motorul pornit vreo 20 minute ca sa imputa si un seria 5 PHEV care ocupa locul fara sa fie pus la incarcat.
    Deci degeaba ai statii de incarcare, daca ai si cocalari. Si din cate am vazut, in Galati sunt multi.
    5 12
  • @Mircea
    propun sai pedepsim pe cocalari cu diesel oprind si ocupand locurile din benzinarii langa pompe sa nu mai poa sasi umple rezervoarele cu benzina.
    1 8
  • inexorabil
    Vă rog, o batistă; nu-mi mai pot reţine lacrimile de fericire…Doamne, câtă mărinimie! Oameni pe care să-i pui ca busuioc la icoană, nu alta. Atât de înduioşaţi de bietul mediu maltratat bestial de Vişineştii ăştia cu motoare împuţite, ca în anii ’50 (iar perioada de acum ar trebui s-o numim 50*2,4). Dar cel mai mult mă impresionează acest gest aparte, recte cum îl detestă dânşii neîmpăcaţi pe demonul profitului…Wow! Deja l-au forţat să îngenuncheze la colţ, cu faţa la perete şi cu rotulele pe coji de nuci. Cântând apoi voioşi:

    Nu vrem nici măcar centime
    Curent moca la prostime
    Teslele se ieftinesc
    Şi dujmanii se jelesc
    Să piară orice dujman
    Din Statul lui Ahriman.
    19 6
  • Inexorabil.Bravo! Ești dat naibii.ei sunt copii
    1 1
  • Daaa, mai ales în Giurgiu cred că se simțea nevoia...
    8 0
  • @ ds: asa ma gandeam si eu ; acestea sant cele mai potrivite orase din tara in care sa se instaleze aceste staii de acdc
    8 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru