Tesla: 10.000 de puncte de încărcare Supercharger în Europa

de Alexandru Monenciu
Vineri, 07.10.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Rețeaua de încărcare Tesla Supercharger a ajuns la 10.000 de puncte de încărcare în Europa. Cele mai multe stații, și anume 143, se află în Germania.

Constructorul american de automobile cu zero emisii anunță că rețeaua de încărcare Supercharger a ajuns la 10.000 de puncte de încărcare în Europa. Asta înseamnă că o treime dintre punctele Supercharger instalate la nivel global (peste 38.500 în prezent) se află pe Bătrânul Continent.

În ceea ce privește stațiile de încărcare, acestea au fost instalate în 875 de puncte din Europa. Cele mai multe, și anume 143, se află în Germania. Avem apoi 123 în Franța, 100 în Marea Britanie, 95 în Norvegia, 65 în Suedia, 59 în Italia, 50 în Spania, 39 în Olanda, 27 în Austria și 27 în Elveția.

Rețeaua de încărcare Tesla Supercharger din Europa este, parțial, disponibilă și pentru alte modele cu zero emisii. Programul pilot este, momentan, disponibil în 14 țări europene.

Stațiile de generația a 3-a au o putere de încărcare de până la 250 kW. În scurt timp, Tesla va lansa și stațiile de generația a 4-a, care vor avea, cu siguranță, puteri mai mari de încărcare.

via Tesla

Comentarii (5)

 • 250 kw și vor lansa generaţia a 4a

  Aţi auzit să se plângă Tesla precum constructorii europeni ????

  Că vor subvenţii.... Apoi şi cu reţele asociate şi cu subvenţii au puteri mai mici şi preţuri mai mari decât Tesla... şi mai puţine...

  Tesla le dă o palmă peste faţă impotenților din Europa.

  Şi se mai miră de ce creşte dolarul aşa mult !!!

  Totul vine, mai nou, de la ei...

  Petrol, gaze lichefiate, maşini electrice, software, telefoane, tablete, laptopuri, Apple, Microsoft, Dell,... Streaming...

  Mda
  8 15
 • tehnicoceanu
  mda bula tezla nu pare garbage in, garbage out dar totul vine de la Edikkk
  9 7
 • Mircea Badea
  dar pt sherifu&co au bagat pe campuri? ca ei (cu)treiera sute de km pe acolo saptamanal, mai ales sezonier..
  5 9
 • George Orwell, în 1946:

  ”The point is that we are all capable of believing things which we know to be untrue, and then, when we are finally proved wrong, impudently twisting the facts so as to show that we were right. Intellectually, it is possible to carry on this process for an indefinite time: the only check on it is that sooner or later a false belief bumps up against solid reality, usually on a battlefield.”

  {Problema e că sîntem cu toții capabili să credem lucruri pe care le știm neadevărate, pentru ca, apoi, cînd se dovedște că am greșit, să deformăm fără jenă faptele, pentru a arăta că am avut dreptate. Mental, e posibil să continuăm acest proces pentru o perioadă nedefinită: singura infirmare vine, mai devreme sau mai tîrziu, o dată ce una din ideile noastre false se izbește de o realitate dură, de obicei pe cîmpul de luptă}

  (In Front Of Your Nose – Tribune, 22 martie 1946)
  8 6
 • @Mike: nu stiu cine esti si ce te mana-n lupta, dar daca nu te-a invatat maica-ta, iti spun eu ca nu e frumos sa minti. Si nici sanatos :)
  Tesla prin persoana lui tov. Musk a cerut subventii cu capul plecat si basca-n mana de la N guverne, incepand cu tarile nordice. Tarile alea pe care toti retarzii din UE le admira pentru comunismul si socialismul care nu exista de fapt acolo. Informeaza-te sau macar ai decenta sa nu dezinformezi.
  8 7

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru