Tensiuni la Nissan: directorul financiar vrea să fie promovat în poziția de CEO pentru a conduce programul de restructurare

de Paul Cosma
Joi, 18.06.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Directorul financiar Nissan, cel care a întocmit planul de restructurare a companiei, pune presiune pe membrii din board pentru a fi promovat în poziția de CEO și, astfel, să se ocupe în mod direct de strategia de reorganizare, susține agenția Reuters, care citează patru surse din cadrul Nissan.

Nissan pare să nu își mai găsească liniștea, după ce informații noi indică tensiuni la vârful organizației japoneze.

Directorul financiar Ashwani Gupta, cel care a redactat planul de restructurare a companiei, este acum ajutat de aliații săi pentru a deveni CEO-ul Nissan, conform spuselor a patru persoane implicate direct în acest caz.

Potrivit surselor Reuters, Gupta vrea să fie promovat drept CEO alături de Makoto Uchida și să se ocupe în mod activ de strategia de reorganizare.

Nissan a reacționat spunând că “nu există planuri pentru nicio schimbare în structura de management” sau în colaborarea dintre Uchida și Gupta și că informațiile apărute sunt speculații fără fond. 

Potrivit surselor Reuters, Gupta vrea să lucreze cu actualul CEO de pe poziții egale sau să îl înlocuiască, iar Uchida să devină președinte. 

Anumiți membri din board ar fi nemulțumiți de atitudinea CEO-ului, care nu s-ar fi arătat destul de implicat în viața companiei.

Astfel, spun sursele, unii membri ar fi dispuși să-l promoveze pe Gupta ca nou șef al Nissan. 

Aceste informații vin după ce, de curând, agenția Bloomberg a publicat mailuri interne ce arătau că mai mulți oficiali Nissan au complotat timp de peste un an pentru a-l îndepărta de la conducere pe Carlos Ghosn, cu scopul de a împiedica o fuziune a constructorului japonez cu Renault. 

Via Reuters

Comentarii (2)

  • netam-nissan
    bai nissan-san fa-ti harakiri mai bine ca m-am saturat pina si io de atitea farafasticuri, ce-i drept scornite acu de un gaijin indian.

    posibil insa ca hindusul sau ce-o fi el sa le coaca pe sest o fuziune cu marca tata sau cu mama lu mahindra si atunci scandalu are o explicatie.
    18 0
  • poate fi o treaba buna .vor face cele mai ieftine masini. ramane de vazut daca se vor vinde.
    9 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru