Tesla intenționează să producă un hatchback compact electric accesibil pentru Europa: noul model ar putea fi o versiune mai ieftină bazată pe Model 3

de Daniel Popescu
Miercuri, 25.11.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Elon Musk a anunțat că Tesla intenționează să producă o compactă electrică accesibilă pentru piața europeană. Presa speculează că americanii vor să lanseze un hatchback mai ieftin bazat pe Model 3 care să fie produs în Germania.

Elon Musk a oferit în această săptămână noi indicii cu privire la planurile pentru gama de modele dedicată continentului european.

În cadrul unei conferințe care a avut loc în Germania, CEO-ul Tesla a sugerat că producătorul american pregătește un model compact accesibil pentru piața europeană, fără să ofere însă detalii suplimentare.

"În Europa ar fi logic să facem un model compact. Sunt sigur că și alții vor face asta", a declarat el.

Presa internațională speculează de mai mult timp că Tesla intenționează să producă la viitoarea uzină de lângă Berlin un hatchback electric accesibil. Cel mai probabil, un astfel de model va reprezenta practic o versiune hatchback mai ieftină a lui Model 3, model care a fost deja anunțat oficial pentru producție în Germania.

De altfel, Musk a afirmat anterior că principaul obiectiv al Tesla în perioada următoare este să producă modele mai accesibile pentru publicul larg. "Nu vom avea succes dacă nu facem mașinile mai accesibile.

Ce mă nemulțumește în prezent este că mașinile noastre nu sunt suficient de accesibile", afirma el.

Un hatchback compact electric mai accesibil ar deveni practic rivalul direct al lui Volkswagen ID.3.

În prezent, pe piața germană, Volkswagen ID.3 are un preț de pornire de circa 39.000 de euro, în timp ce Model 3 poate fi achiziționat pentru un preț de pornire de aproximativ 42.000 de euro.

De altfel, declarațiile lui Musk despre modele mai accesibile vin în contextul în care cota de piață a celor de la Tesla a scăzut de trei ori în Europa pe măsură ce producătorii consacrați au început să ofere modele electrice mai accesibile. Cel mai bun exemplu este chiar ID.3, care a debutat direct pe locul trei în topul înmatriculărilor în luna septembrie.

Via Autocar

Comentarii (9)

  • netam-nissan
    dl elon musc a primit deci in fine mailul de la dl Edikk in care colegul nostru ii povestea ca dupa ce a bagat o caciula de banet in vila, panouri, piscine si drezine a ramas sportiv deci cu buget de Spring.
    pariez deci pe un Matiz electric produs de tezla la Craiova.
    30 11
  • Thunder
    Masinile electrice se vor ieftini iar tehnologia va evolua.
    Toata tehnologia actuala s-a dezvoltat cu banii celor avuti si al companiilor ce au crezut in tehnologie si au utilizat tehnologie.
    De exemplu, un calculator in anii 70 costa o avere, in anii 80 o mica avere in anii 90 s-a mai ieftinit putin si tot asa pana in 2020, cand @netam-nissan si-a permis si el un calculator ca sa scrie tampenii pe net :)))
    20 22
  • Elon a lu' Musk nu stie ca de cand e huzur in Europa hatchback urile compacte nu prea se mai vand decat lafirmele care livreaza pizza pentru ca toata lumea vrea acum suv cu care sa se catere pe parcarile de la mall si in care sa se simta in siguranta si sa scape de teama de accident si moarte? Ii dau eu un pont electric:suv compact,suv coupe,suv decapotabil,suv 4x2,suv dric,suv limuzina,suv break.
    16 6
  • Decat o electrica scumpa si sa ai surpriza ca nu ai unde incarca la drumuri lungi,,fie ca nu functioneaza statia,fie ca e ocupata,,mai bine una mai ieftina iar de restul banilor investesti in panouri solare pt a o incarca gratis,s-o folosesti doar in oras.O data cu inmultirea lor cat credeti ca va rezista infrastructura de incarcare,productia de curent nu se intrevede sa creasca.Atunci vine solutia:scumpirea kw,,pt ca e cerere.
    15 4
  • A aflat si nenea Musk ca in Europa se vand in general masinile ieftine?
    9 din primele 10 cele mai vandute modele pe batranul (cliseu) continent sunt masini sub 20k euro in conditiile unor TVA-uri de neconceput prin America.
    Daca electricele vor sa insemne ceva cat mai curand, vor trebui sa se ieftineasca cu 50%. Adica ZOE sa ajunga 15k euro cat un Clio fata de 33k euro cat e acum. Id.3 trebe sa ajunga la 20k euro fata de 38k cat e acum.
    Restul sunt probleme (mari) rezolvabile, adica statii de incarcare, producerea si transportul energiei.

    Cand un e-208 costa dublu si-ti mai trebe si statie de incarcare pentru acasa si alte acareturi, iti bagi picioarele si ceri un benzinar si-ti vezi de treaba.
    17 3
  • netam-nissan
    dle Thunder cu tot respectul va reamintesc ca ati uitat sa bateti 100 de matanii cu Amin-urile aferente dupa ce v-ati inchinat de 4 ori in tot atitea rinduri la molohul tehnologiei.
    atentie oricum ca-i un zeu parsiv care-si devoreaza copiii.
    18 5
  • Si tu vorbesti tampenii!
    Pe drumurile din Romania sunt mai multe prize de 220v decat benzinarii!

    Practic, ai mai multe sanse sa ramai fara benzina pe drum decat fara curent...cum nu ramai prea des fara benzina in drum, nu vei ramane fara curent, ai computer de bord....
    dara daca totusi ramai, scoti prelungitorul si rogi un crestin sa te lase sa bagi masina in priza!
    3 20
  • inexorabil
    Dar de ce “logica” lu’ nea Thunder nu se aplică şi în cazul…maşinilor? În rromanika, o grămadă de familii nu-şi permit decât cel mult o Dacie, dacă ne referim la produsele noi.

    Ooo, sigur că s-au “ieftinit” PC-urile – de exemplu, orice amărăştean beneficiază astăzi de un laptop de 7000 de lei. Sau i-am văzut personal pe pensionarii de la ţară frecând fiecare câte un Huawei Mate XS.

    Toată acea “pledoarie” a dumnealui a fost migălită pentru a-i “da peste nas” celui mai fin observator de pe acest site…

    Cât despre articolul în sine, sigur că NIMICUL nu merită…NIMIC, aşa că nu voi scrie nici măcar o iotă.

    PS. Mă tot chinuieşte gândul să devin…”samsar” (indiscutabil, axat pe “cazane nemţeşti”). Numai că eu aş miza pe altă tactică: adaosuri sensibil de mici, transparenţă totală (păcatul meu să fie!) şi receptivitate necondiţionată faţă de muşterii. Păi, oriunde m-aş orienta cu profesia de bază, o şansă adorabilă face să dau numai peste şefi inechivoc imbecili. Plus că m-am săturat de libertatea lor (de tip vest-berlinez, cum o alint eu) de a scoate castanele din foc cu mâinile mele (manevră care nu este înscrisă nici în fişa postului meu, nici într-a lor). A, de ce nu m-am preocupat să ajung şi eu şef? Poate că voi încerca, dar numai de ce mă voi debarasa de relicva numită conştiinţă.
    25 8
  • @inexorabil
    daca vrei sa ne convingi neaparat ca ai ramas cu doar 3 neuroni care se vor sfarsi si ei de singuratate, ok ai reusit!

    La ce i-ar trebui unui pensionar un laptop de 7000 de ron? poate folosi cu succes un laptop de zece ori mai ieftin, la 700 de ron sau chiar o tableta...

    La 7000 ron poti cumpara o masina sh domnu' fin observator :))))

    Sa inteleg ca tulburarile de personalitate se manifesta, mai nou, si prin a-ti aduce osanale tie isuti cu un alt nume.

    Nu ai vrea sa consulti totusi un doctor psihiatru?
    Nu prea ai toate tiglele pe casa! :)))
    8 30

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru