Tesla Supercharger, reţeaua privată de staţii de încărcare a producătorului, se extinde şi în Europa

de Sebastian Toma
Vineri, 24.01.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Reţeaua de staţii de încărcare "Supercharger" a celor de la Tesla, gratuită pentru clienţii de Model S, are deja 14 staţii în Europa şi permite o călătorie din Olanda până în Austria cu încărcare rapidă şi gratuită.

Esential 81 de staţii de încărcare Tesla Supercharger există la nivel global.
1.13 milioane de litri de carburant au fost economisiţi prin prezenţa clienţilor Tesla, care au parcurs 11 milioane de kilometri folosind încărcările realizate în aceste staţii.
Tesla Motors, producătorul american de vehicule electrice, îşi continuă extinderea în Europa. La începutul acestei săptămâni, Tesla aniversa deschiderea a 14 staţii Supercharger pe Bătrânul Continent. Aceste staţii speciale permit încărcarea cu energie electrică a acumulatorilor lui Tesla Model S în mai puţin de o oră, sunt gratuite pentru clienţii Tesla Model S (versiunea de 85 kWh şi opţional pentru versiunea de 60 kWh) şi dedicate acestor modele. Cele 14 staţii de încărcare Supercharger din Europa marchtează a doua fază a extinderii europene, sfârşitul anului curent urmând să aducă o extindere fulminantă în Europa de Vest, permiţând călătoria din Nordul Suediei până în Lisabona mergând de la o staţie Supercharger la alta.

Mai mult decât atât, reţeaua Supercharger va acoperi 100% din populaţia Germaniei până la finele anului curent.

În prezent, reţeaua de staţii Supercharger include Olanda, Elveţia, Germania, Austria şi Norvegia. Europa de Est, Nordul Europei şi Sud-Estul Europei nu sunt incluse în planul pe 2015 al extinderii reţelei Supercharger.

Traseul pe care îl pot parcurge în prezent clienţii Tesla Model S din Europa folosind staţiile Supercharger.

Secretul acestor staţii de încărcare rapidă stă în folosirea unor cabluri speciale, care "ocolesc" echipamentele de încărcare de la bord şi alimentează direct bateria, fiind capabile să realizeze o încărcare de 50% în 20 de minute. Toate staţiile Supercharger sunt localizate în aproprierea restaurantelor, cafenelelor sau centrelor de cumpărături, pentru a-i permite şoferului să se relaxeze cât timp se încarcă bateria vehiculului său electric.

Posibilităţile traseului Tesla Supercharger la finele anului 2014. Reţeaua permite o călătorie fără opriri suplimentare între aceste puncte.

Urmareste Automarket
Reţeaua de staţii de încărcare Tesla Supercharger este gratuită pentru clienţii de Model S 85 kWh deoarece americanii vor să încurajeze călătoriile lungi în rândul clienţilor acestui model.
O încărcare la Supercharger nu afectează în niciun fel acumulatorii sau durata lor de viaţă şi durează maximum 75 de minute. Printre planurile de viitor ale acestei reţele se numără posibilitatea înlocuirii pe loc a acumulatorilor lui Model S şi montarea unui acoperiş care să vină deasupra fiecărui vehicul în dreptul fiecărui port de încărcare, pentru a asigura protecţia solară pe timpul încărcării.

Via Tesla

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru