Teste Euro NCAP: 4 stele pentru Peugeot 208 și Jeep Cherokee și 5 stele pentru BMW Seria 1. Seria 3, cel mai bun rezultat pentru un model de familie

de Daniel Popescu
Miercuri, 09.10.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Peugeot 208 și Jeep Cherokee au obținut doar 4 stele în cea mai recentă sesiune de teste de siguranță Euro NCAP, în timp ce BMW Seria 1 și Seria 3 au obținut calificativul maxim de 5 stele.

Organizația Euro NCAP a anunțat miercuri o nouă rundă de teste de siguranță, iar de data aceasta a inclus doar 4 modele. Marea surpriză este că noua generație Peugeot 208, prima disponibilă inclusiv într-o versiune electrică, a primit doar 4 stele.

Oficialii Euro NCAP precizează că noua generație are disponibile mai multe tehnologii de siguranță în echiparea standard, însă scăderea calificativului comparativ cu generația precedentă este determinată de înăsprirea testelor realizate de Euro NCAP.

"Peugeot 208 rateaza milimetric calificativul de 5 stele, astfel că scade cu o stea comparativ cu generația anterioară. Aceasta din urmă avea mai puține tehnologii de siguranță în standard, dar a fost testată în 2012 pe baza unor teste mai puțin dificile. Modelul de oraș respectă cerințele pentru 5 stele în toate testele, cu excepția testului pentru pietoni și alți utilizatori vulnerabili, astfel că primește în ansamblu 4 stele", notează Euro NCAP.

De altfel, Peugeot 208 a obținut un calificativ de numai 56% la testele pentru pietoni, din cauza rezultatelor slabe la impactul cu partea inferioară și părțile laterale ale parbrizului.

În plus, sistemul AEB standard utilizează datele de la o cameră video care nu poate reacționa la timp în cazul cicliștilor.

În schimb, 208 a primit 91% la protecția adulților, 86% la protecția copiilor și 71% la sistemele de siguranță.

Între timp, Jeep Cherokee a primit de asemenea doar 4 stele, însă Euro NCAP remarcă progresul semnificativ al constructorului american comparativ cu Wrangler, care primise anul trecut o singură stea. "Cherokee [...] a obținut performanțe bune, dar lipsite de excelență, în toate domeniile", menționează Euro NCAP.

Modelul american a primit 80% la protecția adulților, 78% la protecția copiilor, 56% pentru pietoni și 69% pentru sistemele de siguranță.

BMW a primit două vești bune de la Euro NCAP, datorită calificativelor maxime obținute de Seria 1 și Seria 3. De exemplu, Seria 1 a obținut rezultate bune la toate capitolele, cu calificative de 83% pentru adulți, 87% pentru copii, 76% pentru pietoni și 72% pentru sisteme de asistență.

Cireașa de pe tort este însă reprezentată de Seria 3, care a devenit mașina cu cele mai bune calificative în segmentul modelelor de familie dintre cele testate în 2018 și 2019. De exemplu, Seria 3 a primit 97% la protecția adulților și 87% pentru copii și pietoni, în timp ce la sisteme de siguranță a obținut 76%.

Via Euro NCAP

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru